Dublin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Banuim ca sunt multe chestii de vazut in Dublin, cu conditia sa nu te imbeti prea rau in puburi si sa uiti tot ce ai vazut in timpul zilei. :) Capitala Irlandei este un oras european cu o viata de noapte foarte activa si zone comerciale in care sa-ti golesti portofelul. Neaparat trebuie sa pleci cu ceva verde si cu un trifoi din Irlanda.

Dublin are o populatie de 1,6 milioane de locuitori si aproape un sfert din populatia tarii locuieste in oras sau in zona metropolitana din jurul sau. Dar cu exceptia zonelor suburbane unde locuiesc majoritatea oamenilor, Dublin este un oras de marime medie care poate fi strabatut cu usurinta prin mers pe jos. Orasul este impartit in doua de raul Liffey. In partea de nord se afla principala zona comerciala a orasului, iar in partea de sud sunt numeroase atractii turistice. In partea de sud se afla parcul cu vechime St. Stephen's Green, Catedrala Sfantului Patrick (patronul Irlandei), Strada Gafton (o alta faimoasa zona de shopping) si Catedrala Christ Church.

Daca esti in Dublin, Irlanda inseamna ca esti la Guiness acasa, prin urmare trebuie sa faci turul depozitului Guiness care-ti spune pvoestea intreaga a berii vedeta din irish puburile de pe tot mapamondul. Ca tot am adus aminte de pub-uri, in Dublin exista vreo 600 iar pretul unei halbe de bere este intre 4,5 si 5 lire.2 comentarii

Dublin
dublin
#1 -

Comentariu nou

Dublinul nu este tocmai mic si nu recomand sa fie strabatut pe jos.Numai pentru a vizita atractiile din centrul orasului este nevoie de o zi intreaga.Reteaua de transport in comun este foarte dezvoltat.Pretul unei curse de lungime medie este de 2 euro.Pentru a vizita regiunile din afara orasului recomand trenul.
Lucruri importante de vizitat in centrul orasului.
1.zona Temple Bar, zona plina de baruri restaurante cluburi.
2.O'Connel street.strada centrala.KM 0
3.Grafton Street.Strada destinata magazinelor de haine si accesorii
4.
St. Stephen Gren Park si Shopping Center.
5.Remembrance Parc
6.Dublin Port
7.Trinity College incluzind biblioteca din incinta Universitatii
8.Ha;Penny Bridge+Millenium Bridge+Bachelors Quay+Eden Qauy, toate acestea in perioada serii

9.Gradina Zoo din incinta parcului phoenix

Locuri de vizitat in apropierea dublinului

Howth,
Bray,
Malahide,
Blackrock

Toate acestea sunt accesibile cu trenul.Maxim 20 30 minute din centrul dublinului din gara Connolly Station

Pentru masa recomand Food Court in apropiere de Ha'Penny bridge."Take away" Abrakedabra(lant de fast fooduri) unde de obicei lucreaza romani.NU RATATI "FISH&CHIPS"

Cazare: Hotel St'George..Preturi acceptabile la 500 metri ce Millenium SPire(KM 0)

Daca are cineva nevoie de informatii aditionale trimiteti un mail la :samuelbunoiu@gmail.com

Dublin
Kaseysk
#2 -

Comentariu nou
"Data de expirare", inseamna de regula ca dupa acea data, produsul nu isi mai pastreaza total sau partial proprietatile, si nu mai este bun pentru consum (sunt https://testmyspeed.onl/ alimente care pot fii chiar daunatoare pentru sanatate).

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera