Beijing

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Capitala Chinei, Beijing, este un oras enorm. Asta daca nu erai destul de timid in privinta sa avand in vedere ca este o capitala de republica socialista. Dar Beijing are multe de oferit unui turist descurcaret, in materie de locuri de vizitat, shopping si fun. Iar chinezii stiu sa profite de o oportunitate atunci cand li se ofera. Industria turistica prospera in Beijing. Orasul are o populatie de 16 milioane de locuitori si este impartit in 16 districte.

Datorita cresterii economice de care China si implicit Beijing s-au bucurat in ultimii ani, orasul se schimba intr-un ritm uimitor. Cu toate acestea, exista cateva destinatii clasice pentru turisti. Piata Tiananmen este cea mai pare piata publica din lume si nu trece zi fara sa nu fie plina de turisti care raman cu gura cascata. De o asemenea reputatie se bucara si Orasul Interzis in districtul Doncheng, palatul care a servit drept sediu al Curtii Regale. O zi ar trebui rezervata unei excursii pana la Marele Zid Chinezesc, care se afla la o ora si jumatate de mers cu autobuzul de Beijing. Stadionul National si cladirea CCTV sunt doua exemple de cladiri moderne care au devenit atractii turistice.

Obiceiul tocmelii pentru pret este prezent in targurile din Beijing, mai ales in cele apropiate de zonele turistice cunoscute. Si avand in vedere ca te afli in China, asteapta-te sa gasesti multe chinezarii in piete uriase precum piata Xizhimen din districtul Xicheng, Panjiayuan in districtul Chaoyan si Hong Qiao in districtul Chongwen. De asemenea nici o vizita in Beijing nu este completa fara a vedea un spectacol la Opera Chinezeasca, sau fara a face o oprire intr-un salon de ceai chinezesc.
1 comentariu

Beijing
Razvan Pascu
#1 -

Comentariu nou

Beijingul inca mai pastreaza urme traditionale si spre deosebire de Shanghai unde lumea viseaza doar bani, la Beijing oamenii inca mai zabovesc prin parcuri sau pierd timpul cantand sau dansand pe strazi...

Beijingul chiar este un oras frumos.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera