World Music Mamaia: 24 - 26 iulie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Mare aglomeratie de festivaluri la sfarsitul lunii iulie. Daca in Brasov si Targu Mures au loc Fringe Festival, respectiv Cokelive Peninsula, pe malul marii in perioada 24-26 iulie se va desfarsura festivalul World Music Mamaia. La doar doi anisori, micutul festival are ambitii mari, dupa cum am aflat ieri de la organizatori la conferinta de presa sustinuta pe malul marii, la hotelul Golden Tulip din Mamaia.

wmm wmm

La conferinta, dna. Saviana Diamandi a vorbit cu foarte mult entuziasm despre cele trei formatii care vor concerta anul asta in Piateta Cazionului din Mamaia. Este vorba de Varrtina, La 33 si Astillero.

Varttina este o formatie finlandeza, adepta a traditiei folcorice fino-ungrice cu veci feminine puternice sustinute de instrumente acustice. La 33 este o formatie columbiana, specialista in muzica si dansul salsa. In cele din urma ii avem pe argentinienii de la Astillero care  reusesc sa impleteasca traditia originala a tango-ului cu realitatile dure ale prezentului.

Unul dintre principalele obiective artistice ale festivalului este realizarea unei contrapunct intre muzica de influenta nordica si cea latina. Asta nu inseamna insa ca toate formatiile nu sunt "aprige, fierbinti, patimase" dupa cum le-a descris Saviana Diamandi. Concertele vor incepe in fiecare zi a festivalului de la ora 21.

Dar  ce este de fapt world music. Este un gen de muzica ce-si are origine in muzica traditionala a fiecarei culturi in parte, deci este vorba de un gen etno care a fost imbracat in diverse hainute: rock, pop, hip-hop. World music este dupa cum ii spune si numele, muzica lumii, si prin urmare poate fi cantata in toate limbile pamantului pentru ca muzica ramane totusi un limbaj universal.

Oamenilor care inteleg si apreciaza acest lucru se adreseaza si festivalul World Music Mamaia care si-a stabilit ca scop pe terment lung sa devina o veritabila atractie turistica. Anul asta au trei formatii si un buget de 670.000 de euro. Sa vedem viitorul ce le rezerva.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera