Watumi Fringe Festival la Brasov - Un nou concept de festival artistic in Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Hmm, un Festival Fringe? Nu este vorba de un eveniment dedicat serialului Fringe ci un nou concept de festival pentru Europa de Est. Intre 22 si 26 iulie va avea loc la Brasov Watumi Fringe Festival. Timp de cinci zile arta in toate formele ei va prelua controlul in Brasov, intr-un cadru neconventional.

watumi

Notiunea de fringe, sau fringe theatre, face referire la teatrul si artele alternative. Notiunea de festival fringe, aflam din blogul organizatorilor, a luat nastere cand in 1947, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Edinburgh, 8 trupe de actori au urcat pe scena neinvitate. Prin urmare in cadrul unui astfel de eveniment, exista o mai mare libertate de exprimare decat in cazul unui festival de arta obisnuit.

Cum s-a adaptat formula la plaiurile noastre?

In primul rand logo-ul festivalului a fost ales in urma unei provocari lansate artistilor. 43 de variante au fost trimise de catre 12 artisti iar in cele din urma logo-ul castigator a fost ales de organizatori si apartine lui Vlad Bojan.

In materie de organizare, Watumi vrea sa darame barierele dintre spectatori si actori. Piesele de teatru, proiectiile, concertele si reprezentatiile din program nu vor avea loc intr-un singur spatiu ci in tot Brasovul. Vor invada spatiile publice, pietele, parcurile, muzeele si trotuarele. Nobody will be safe. :)

Piata Sfatului, Cetatea Brasov, Bastionul Tesatorilor, Parcul Titulescu, Teatrul Dramatic “Sica Alexandrescu”, Canalul si Bastionul Graft, Casa Negustorilor, Centrul Cultural Reduta, Pietrele lui Solomon sunt doar cateva dintre locatiile alese pentru festival.

Momentan se fac inscrieri de artisti, de voluntari si se cauta sponsori. Vezi mai multe informatii despre acest festival inedit pe site-ul oficial. De asemenea, poti sa-ti faci o idee in legatura cu programul evenimentului aici

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera