Vederi din trecutul litoralului romanesc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
vederi

Pe vremea cand nimeni nu-si facea vacantele pe alte plaje straine, cand nimeni nu ajungea in insule sau la ocean, singura solutie de bronzare la soare - mare era minunatul litoral romanesc. Parintii nostri au zeci de povesti despre cum mergeau ei la mare, ne uitam pe pozele lor sau ne amintim vag cum am fost cu mama si cu tata la Mamaia cand aveam patru ani.

vederi

Sub deviza "Cei mai frumosi ani sunt cei pe care nu i-ai trait", gasim pe blogul Vederi din trecut o colectie impresionanta de fotografii si vederi de pe litoralul romanesc din perioada comunista.

vederi

Sursa si mai multe imagini aici.5 comentarii

Vederi din trecutul litoralului romanesc
elena
#1 -

litoral

foarte frumos,super, am gasit ce-am cautat.frumos

Vederi din trecutul litoralului romanesc
Nora
#2 -

litoralul

Exact ce cautam! Sunt extrem de pasionata de pozele mai vechi cu litoralul romanesc, pentru ca asa pot sa fac comparatie cu ce e azi. Oricum, pe vremuri statiunile erau mult mai aerisite, pline de flori. Acum, desi majoritatea hotelurilor sunt renovate, au geamuri termopan si aer conditionat, parca nu mai au acelasi parfum... Orice loc liber, altadata plin de flori si verdeata, este ocupat de constructii (restaurante, terase, hoteluri noi etc.). Pacat si de cele care se degradeaza (de ex. Teatrul de vara Mamaia, Cazinoul din Constanta). Inca o data, felicitari pentru poze!

Vederi din trecutul litoralului romanesc
teo
#3 -

Comentariu nou

fascinant. e extrem de greu sa gasesti o "istorie" fotografica a litoralului nostru. nu stiu de ce.

Vederi din trecutul litoralului romanesc
vederidintrecu
#4 -

Noi imagini din trecut

In scurt timp noi imagini din aceeasi era. De data aceasta se vor posta imagini si din alte orase alea tarii.

Vederi din trecutul litoralului romanesc
Neptunus
#5 -

O realizare magistrala

Litoralul turistic, edificat in anii luminosi ai socialismului, reprezinta una din cele mai fascinante creatii ale poporului nostru, cu care ne puteam mandri. Dovada - miile de turisti straini care veneau pe Litoral. Totul a fost bine gandit, de arhitecti inteligenti, cu o foarte buna pregatire, astfel ca ansamblurile de hoteluri, vile, restaurante etc. se integrau armonios cu spatiile verzi si cu celelalte dotari edilitare. Este bine sa nu uitam si faptul ca, in acel timp, toate apartineau intregului popor, astfel ca tarifele erau accesibile oricui, chiar la hotelurile de lux (desigur, raportat la cerintele acelei vremi).
Initiativa de a publica vederi de pe fostul Litoral este extrem de laudabila. Trebuie sa evocam permanent ceea ce constituie (sau, cel putin a constituit), o mandrie a noastra, a tuturor romanilor.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera