Trofeul Montaniada - Cea de-a Doua Editie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Weekendul acesta s-a desfasurat in Masivul Fagaras cea de-a doua editie a Trofeului Montaniada, o tabara montana organizata de Asociatia Turistica Ghizii Romaniei (A.T.G.R.). Evenimentul s-a dorit a fi o combinatie perfecta a spiritului sportiv cu cel ecologic, menit sa atraga tineretul, fiind in acelasi timp a IV-a etapa a Campionatului National al Cluburilor de Turism si Ecologie.

m1 m2

Din pacate ploaia a tinut departe mare parte din cei care isi anuntasera prezenta de-a lungul celor 4 zile de competitie, jocuri si voie buna. Din cele 1000 de persoane asteptate si-au facut aparitia aproximativ 400 in ziua de sambata, care a fost cea mai aglomerata. Dar pentru cei prezenti, experienta a fost memorabila.

m3 m4

Intr-un loc deosebit pentru iubitorii muntelui, la vreo 2 km mai sus de Cabana Piscul Negru, membrii A.T.G.R. au incercat si in mare parte au reusit sa organizeze un eveniment special. Pe langa activitatile de zi, care combinau sportul cu ecologia, serile au fost marcate de focuri de tabara si de cantari folk, chitarile neavand cum sa lipseasca.

Si chiar daca ploaia a sacait participantii pe tot parcursul trofeului, acestia nu si-au pierdut veselia si au petrecut cum au stiut ei mai bine: berea a curs, focul a ars, chitarile au cantat. Seara de sambata a fost punctul culminant al experientei de foc de tabara, organizandu-se un Cultural in care cluburile au avut ocazia sa cante, sa recite poezii si sa prezinte tot felul de scenete.

m5  m6
m7   m8

Atractia principala a fost traseul pe Masivul Negoiu, la peste 2500 m altitudine, care a avut loc sambata. In plus, s-au organizat tot felul de activitati care mai de care mai interesante: Jocuri - tir cu arcul, aruncatul busteanului, aruncatul potcoavei, aruncatul greutatii, curse de schiuri pe pietre, competitia 10 paie, precum si un Park Adventure foarte interesant, care implica traveresarea unui rau pe un pod de franghie, rodeo pe cauciucuri, diverse obstacole, tot din cauciuc, si un grand-finale, o tiroliana de aproape 100 m lungime.

m9  m10  m11

m12  m13

In final, niciun participant nu a regretat experienta. Pentru persoana de rand, neimplicata in vreo competitie, a fost ocazia perfecta de destindere si relaxare. Linistea cauzata de prea multa ploaie a avut darul a descreti fruntile tuturor celor prezenti. Iar pentru cei competitivi, ceremonia de premiere de duminica a adus premii substantiale. Merita mentionata chitara semi-acustica prezentata clubului castigator in urma Culturalului de sambata, precum si echipamentul profesional de munte acordat ca premiu celor care au castigat diferitele competitii montane.

m13

Trofeul Montaniada, ajuns la a doua editie anul acesta, este un exemplu perfect de initiativa turistica si de relaxare, destinat tuturor iubitorilor de munte si aventura. Sa speram ca vor mai fi multe editii si ca vor aparea si alte persoane sau organizatii dispuse sa organizeze astfel de evenimente. Pentru ca a devenit evident faptul ca nu sunt suficiente.

Galerie Foto1 comentariu

Trofeul Montaniada - Cea de-a Doua Editie
Puffynesa
#1 -

...

Si eu am mers la Montaniada, dar nu am partixipat la concurs. Cu toate acestea, a fost super! ne-am distrat de minune!! Anul viitor voi intra in concurs.

P.S.: am 12 ani!!!!!!!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera