Prodigy @ Cokelive Peninsula

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Invaders must die, all posers, all tirans si aia de canta putin, inavaders must f--king die! Toate bune si frumoase, cu crowd surfing, pogo si strigate de fericire, extaz sau mai stiu eu ce alte nebunii cu cagula pe fata si tepi in cap. In alb si negru, cu mult amor pentru romanian warriors si Prodigy fans din multime.

Keith Flint in alb si Maxim Reality in negru au urlat din toti rarunchii pentru voodoo people (all my Romanian people), care mai de care mai dezlantuiti. Se zvonea un dezmat, se zvonea ca va fi macel si anarhie. N-a fost tocmai asa, a fost mai chill si scurt decat ne asteptam, dar asta nu inseamna ca ne-a placut mai putin.

Dintre cei doi, Flint mai mult a topait de-o parte si de alta a scenei, in timp ce Maxim a fost animatorul de serviciu si a tinut sa puna multimea la punct, toata lumea sta jos, toata lumea face loc pentru pogo, toata lumea urla.

Insa Prodigy au fost atat de asteptati de publicul de la Peninsula, incat nimanui nu i-a prea pasat de detalii, iar atmosfera a fost aproape psihedelica, genul de extaz pe care nu prea il intalnesti prin Bucuresti. La un moment dat s-a format si un circle of death (la comanda prompta a lui Maxim, inainte de piesa Warriors Dance), iar inainte de Smack My Bitch Up tot Maxim a pus pe toata lumea sa se lase la pamant ca sa sara mai cu spor dupa aceea.Concertul Prodigy a fost o injectie scurta si nedureroasa. Dar una exploziva, impachetata frumos in lumini si indemnuri pentru publicul venit cu chef de sarit, si gata sa asculte orice comanda venita de pe scena. Berile (si alte cateva bauturi misterioase) zburau cu elan, am vazut si ceva sange pe ici, pe colo, praful din fata scenei s-a amestecat cu artificiile (sau ceva asemanator) pe care le aprinsesera fanii in public. I mean, is this Romania, or f--kin' what?

La Peninsula, prestatia celor de la Prodigy a depasit cu mult primele ultimele doua concerte din Romania ale trupei (Cokelive 2007 si Sibiu, Revelionul 2007-2008), iar o mare parte din merit este si a publicului, care a reactionat foarte bine si a fost foarte deschis si entuziast, facand din concertul Prodigy unul dintre cele mai bune concerte mari care au avut loc in Romania ultimilor ani (cel putin ca atmosfera).

Au cantat multe piese de pe ultimul album, Invaders Must Die, Warriors Dance, Take Me to the Hospital, dar si piese mai vechi care picau la fix pe sufletul fanilor, Firestarter, Smack my Bitch Up, Voodoo si Diesel Power. Poate pentru ca au cantat numai hituri de pe albumele vechi, poate pentru ca erau foarte multi fani, dar atmosfera era una incendiara, absolut fantastic.

Un final pe masura pentru un festival care isi merita renumele si pe care ne-ar parea extrem de rau sa il taiem din programul verilor viitoare.  

Setlist

Worlds on Fire
Breathe
Omen
Their Law
Poison
Warriors Dance
Firestarter
Run
Voodoo People
Comanche
Omen Reprise
Diesel Power Invaders Must Die
Invaders Must Die Diesel Power
Smack my Bitch Up
Take Me to the Hospital
Outer Space4 comentarii

Prodigy @ Cokelive Peninsula
alexosu
#1 -

Comentariu nou

Prodigy are in plus fata de Cokelive si Sibiu inca 2 concerte in Romania. Ambele la Polivalenta, ambele inainte de 2000. Unul in 95 si unul in 97.
Cel din 97 a facut parte din turneul de promovare a albumului "Fat of the land" si a fost unul dintre cele mai impresionante concerte ever. Publicul majoritar a fost format din rockeri si punkeri care pe vremea aia aveau multe de impartit :). Nu stiu de cate ori a vazut Polivalenta un moshpit ca atunci.
A fost prima data cand am vazut o interventie calare a Politiei.

Prodigy @ Cokelive Peninsula
eu
#2 -

Comentariu nou

mai Ioana, de unde ai pescuit setlist-ul asta? chiar daca nu am fost acolo si nu sunt inca informatii suplimentare, asa pentru tine iti spun ca Omen Reprise este intro la IMD, asa ca nu poate sa fie inainte de Diesel Power. si doi, nu est un program scurt, este setlist-ul de vreo trei-patru luni pe care l-au avut peste tot.

Prodigy @ Cokelive Peninsula
Ioana
#3 -

pescuit sportiv

Setlistul a fost pescuit direct din balta staffului Prodigy, via biroul de presa de la festival, dar greseala e a noastra, s-au inversat doua piese. Extazul post concert e de vina :)

Si chiar daca este acelasi setlit de peste tot, nu inseamna ca nu a fost cam scurt. NIN, de ex, au cantat cam o ora si 45 de minute. Oamenii mai asteptau macar 2-3 piese si s-au lasat greu dusi din fata scenei. S-a scandat Prodigy inca vreo 5 minute dupa ultima piesa.

Prodigy @ Cokelive Peninsula
Arclite
#4 -

Comentariu nou

Ce nu mi-a placut a fost praful in exces, adica dupa concert suflam namol pe nas (fara exagerare) si faptul ca nu au bagat nici o piesa de pe AONO sau din piesele aparute dupa albumul AONO (Warning, Back 2 School) . In rest totul a fost la superlativ.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera