Povestea continua @ Festivalul de la Sighisoara 2009

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Si pentru ca tot am vorbit de proiecte medievale, iata ca a venit randul sa mentionam si cel mai important eveniment medieval al anului si anume Festivalul de la Sighisoara, ce se va desfasura intre 24 si 26 iulie.

 Sighisoara Sighisoara

Incepand cu anul 1992, in fiecare vara, Cetatea Sighisoarei se intoarce in trecut, si timp de 3 zile, pe stradutele sale inguste, se vor plimba cavaleri, calugari, vrajitori, printese, clovni si duhuri intrupate. Acelasi lucru se va intampla si anul acesta, sub sloganul "Povestea continua in Cetatea Sighisoarei".

Organizatorii, Municipiul Sighisoara in parteneriat cu Asociatia Turistica Sighisoara, promit asa: personaje imbracate in matase si dantele, cu armuri si sabii ale costumelor de epoca - regi si regine, printi si printese, cavaleri si domnite - dar si masti caraghioase, toate menite sa trezeasca fantezia celor care vor pasi prin burgul medieval.

 sighisoara Sursa

Astfel, pe langa parade, turniruri si concerte, ca in anii trecuti, noutatea acestei editii, consta in spectacolul muzical-coregrafic din seara zilei de 24 iulie, la care vor participa invitati din strainatate, ce va avea o coregrafie tematica si se va finaliza printr-un un show de lumini care se doreste a fi de-a dreptul uluitor (asta vom vedea la fata locului).

De asemenea, regele si regina vor desemna castigatoarea concursului de frumusete "Printesa cetatii", vor face cavaleri si vor innobila castigatorii concursurilor. Oamenii prezenti la festival vor mai putea participa la concursuri precum: Prinderea purcelusului, Taietorii de lemne, Trasul Carutei sau Trasul Funiei.

 sighisoara Sursa

Asadar, pe langa spectacolul de pe 24 iulie, propunem sa nu ratati, in aceeasi zi, Parada de deschidere, la ora 17.00 (participa : regele si regina, domnite, cavaleri, stegari, tobosari, circari, cavaleri calare, personaje medievale, actori, catareti, instrumentisti, cascadori, etc. Traseul: centrul orasului Sighisoara - Piata Cetatii).

Sambata, 25 iulie, mergeti in Tabara Cavalerilor la 19.30, sa vedeti - Ordinul Cavalerilor de Medias, Ordinul Cavalerilor Lup (Tg Mures) si Cavalerii "Taborsti Kupci"(Cehia)- spectacole cavaleresti, interactive cu publicul. In ultima zi, duminica, 16 iulie, va recomandam sa vizionati, in Piata Cetatii, la 21.30 - Shannon & Irish Way (Bucuresti) muzica si dansuri irlandeze, iar la 22.30 - Parada de inchidere. Retragerea cu torte.

 sighisoara Sursa sighisoara Sursa

Vor fi cateva zile de poveste, ce incearca sa ne duca intr-o lume mai vesela, relaxata si lipsita de griji...poate chiar reusesc! O sa aflam rezultatul la fata locului :) Voi mergeti?

Sursa : aici
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera