Picnic, relaxare sau catarare la Pietrele lui Solomon

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Satul de caldura din capitala, de zgomotul claxoanelor nervoase si de imbulzeala din autobuze vei pune piciorul in prag, adica in masina sau in tren si vei pleca spre Brasov. Nu te vei opri in oras fiindca desi musteste a istorie si te atrage, Kronstadtul e invadat de turisti si tu vrei o evadare in natura. Te vei duce, asadar, la Pietrele lui Solomon care inseamna cheile raului Solomon, cel ce se zbate pe langa stancile de dupa Scheii Brasovului.

Pietrele lui Solomon Pietrele lui Solomon

Te ascunzi de soare pe sub copacii din padure sau poti sa stai la plaja pe pajiste, racorindu-te din in cand in raul rece si involburat. Daca nu vrei sa zaci direct pe iarba, atunci alegi o masuta de lemn amenajata special pentru un picnic intre munti, iar daca esti amator de gratare vei avea placerea sa te joci cu focul si sa rumenesti niste frigarui in locurile aranjate pentru astfel de indeletniciri iubite de romani.

Stim acum ca putem lenevi la soare sau la umbra cu o bere rece si o frigaruie la pietrele lui Solomon. Dar oare pe Solomon nu-l deranjeaza? Exista mai multe legende legate de un anume rege Solomon. Una dintre ele spune ca acest Solomon a fost un rege maghiar care voia sa scape de urmaritorii sai turci. Se pare ca Solomon a sarit cu calul peste prapastia din defileul din Schei, in timp ce dusmanii lui au cazut in apa care acum ii poarta numele.

Pietrele lui Solomon Pietrele lui Solomon Pietrele lui Solomon Pietrele lui Solomon
Pietrele lui Solomon Pietrele lui Solomon

Alta istorie spune ca un rege ungur Solomon ar fi fost alungat de mama sa pentru ca si-a omorat fratele si a fost blestemat sa moara odata ce va fi vazut de un om de rand. El ar fi fugit cu calul sau si s-ar fi refugiat la valahii din Schei. Pietrele lui Solomon sunt de fapt cei doi munti peste care a trecut Solomon si apoi calul i s-a pravalitiƮn prapastie. El s-a prins de radacinile unui copac si la radacina acestui copac si-a pus coroana. De aceea vechea emblema a Brasovului este coroana cu radacini. Mai multe aici si aici.

Pietrele lui Solomon

Dar "Chetrele" lui Solomon nu sunt recunoscute doar pentru relaxare, ci si pentru drumetii montane, alpinism, trasee cu mountain bike-uri sau chiar cu motociclete enduro. Te poti plimba cu rucsacul in spate prin padure sau poti escalada muntele, care s-a dovedit de-a lungul timpului o zona destul de periculoasa avand in vedere crucile situate la baza in memoria alpinistilor morti aici. Deci nu va aventurati decat daca sunteti foarte buni prieteni cu muntele si carabinierele.

Pietrele lui Solomon  

Daca nu nimeresti o zi prea aglomerata, Pietrele lui Solomon te vor incanta cu siguranta intr-o zi de vara, pana si drumul pana la ele este extrem de placut, printre stradute inguste cu case vechi. Ba chiar daca ai chef poti face o oprire la Prima Scoala romaneasca, absolut fascinanta pentru istoria sa, manuscrisele de aici si pentru povestile profesorului Vasile Oltean.

Puteti ajunge cu autobuzul nr. 12 pe care sa-l luati din Piata Unirii (unde se afla si Prima Scoala romaneasca) sau cu masina prin cartierul Schei, Piata Unirii si apoi urmariti drumul pietuit drept inainte cam 2 km pana la Pietrele lui Solomon.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera