Pe albastrele carari, un proiect artistic in satul Vadu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Poate un moment artistic intr-un spatiu neconventional sa educe oamenii despre implicarea in comunitate? Initiatorii grupului focAR sunt oarecum sceptici ca masele isi vor schimba atitudinea indiferenta fata de incalzire globala, ecologie, poluare si cu toate acestea organizeaza joi, 23 iulie, in satul Vadu din judetul Constanta un astfel de moment artistic.

Daca aveti drum catre mare, e cazul sa va opriti in acest sat si sa ascultati ce au de spus cei care s-au implicat in programul social Ordinea de zi. De ce se intampla asta in satul Vadu? Se pare ca aici este o zona initial rupta din rai dar in care si-a infipt ghiarele comunismul, construind Intreprinderea de Metale Rare. Astazi, satul aflat la 15 km de Navodari si 7 km dupa comuna Corbu nu este decat o relicva ciudata, care intamplator face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

De ce o relicva ciudata? Pentru ca daca pana de curand, cu tot post-industrialismul, Vadu era una dintre cele mai intime plaje, iar astazi nu mai ai unde sa pui cortul si turistii vin fara sa se gandeasca ca aici se chinuie sa traiasca specii pe cale de disparitie. Daca nu ajungeti la manifestatia neconventionala, fiti cu ochii pe initiatorii proiectului.   

O serie de fotografii cu plaja din Vadu aici.5 comentarii

Pe albastrele carari, un proiect artistic in satul Vadu
gelu
#1 -

pe albastrele carari......macarale

cei de la focAR surprind iar.....am fost si la celalat proiect al lor din Ordinea de zi numit Din amintiri nu poti trai o viata...e altceva. Brava si lui Alexandru care se implica cu ei. TOT INAINTE

Pe albastrele carari, un proiect artistic in satul Vadu
andrea
#2 -

Comentariu nou

draga mihaela, nu stiu cand ai fost tu la vadu si ”nu ai avut unde sa pui cortul”, insa ceea ce faceti voi acum este exact ce a facut toma cu vama. inca de anul trecut media a inceput sa promoveze foarte mult locul ala...dati linkuri cu fotografii, spuneti ca e cea mai intima plaja... si mentionati la sfarsit ca ”turistii” vin fara sa se gandeasca ca aici se chinuie sa traiasca specii pe cale de disparitie.

turistii vin pentru ca voi promovati locul. speciile alea mor si din cauza voastra. daca toata lumea se plange de degradarea acelui spatiu...daca vrem sa salvam ce a mai ramas de salvat, de ce incercati sa nu mai scrieti? plus ca te contrazici singura in text...hai sa lasam locul in pace, dar, totusi, dragi turisti, daca aveti drum catre mare, opriti-va putin si la vadu...

locul asta nu va mai fi niciodata salvat. ma tem ca va ajunge ca plaja din sfantu gheorghe, sau mai rau, ca vama. e o chestiune de timp pana cand cineva se va hotari sa faca un festival si acolo.

Pe albastrele carari, un proiect artistic in satul Vadu
roxana
#3 -

Comentariu nou

sunt de acord cu andrea, decat sa ne tot vaitam ca vadu se umple de turisti mai bine evitam subiectul, ca sa nu ne aducem si noi contributia la aglomerarea locului. ca deja au ajuns chiar si acolo jeepurile pe buza marii si gratarele pe plaja... scrieti despre vama, ca acolo oricum nu mai e nimic de stricat.

Pe albastrele carari, un proiect artistic in satul Vadu
daniel
#4 -

vadu pamantul tuturor

eu cred ca este tara tuturor si nu sunt de acord cu ce spun fetele in sensul sa nu se stie de vadu. Da sunt impotriva cocalarilor si celor care fac gunoi in urma lor dar.... de aici si pana la o chestie aproape elitista nu sunt de acord. Sunt de acord cu actiunea acestor artisti mai ales ca este un proiect ecologic care atrage atentia frumusetilor patriei noastre.

Pe albastrele carari, un proiect artistic in satul Vadu
m
#5 -

e nasol la vadu

E foarte nasol la Vadu, nu recomand nimanui sa mearga. Nu exista nici o toaleta normala, nu exista un loc decent unde sa poti sa mananci (doar o cherhana aglomerata, n-au decat peste, gatit in conditii dubioase), nu ai de unde sa iti cumperi o apa sau un corn, drumul este ingrozitor si iti rupi masina pe el, nu ai un bar unde sa poti sa stai seara si e plin de tantari si toate ganganiile din lume.

Bineinteles, nu exista cazare, trebuie sa stai la cort si nu pare prea sigur cu atatea animale in jur, tot felul de caini si insecte....

Asadar, nu are sens sa mergeti la Vadu, sunt multe locuri muuult mai misto.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera