Manastirea Cozia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Chiar daca nu sunteti pelerini de profesie si ideea de a vizita manastiri in concediu nu va spune prea multe, Manastirea Cozia nu e deloc o alegere proasta. O data pentru ca se afla in mijlocul unui peisaj splendid, pe care il puteti admira din curtea din spate, netulburati decat de grupurile de turisti (pentru ca, indiferent in ce zi a saptamanii ati merge, veti da peste turisti numerosi). 

Apoi pentru ca e chiar pe drumul care leaga Ramnicu Valcea, un orasel frumos, care de asemenea merita o plimbare, macar pentru parcul Zavoi si pentru cateva cofetarii ofertante, de Sibiu - vestitul drum de pe Valea Oltului, un traseu pitoresc prin munti, pe parcursul caruia sigur nu va veti plictisi. Si, nu in ultimul rand, pentru ca e un loc important pentru istoria medievala a Tarii Romanesti (pe vremuri aici era granita cu Tara Ungureasca), pe care o poti cunoaste mai bine la fata locului decat din manuale.

Statiunea Cozia (adica grupul de 3 hoteluri si 2 terase) de langa manastire nu (mai) e o destinatie turistica, decat daca sunteti la pensie si cautati parteneri de table sau de discutii nesfarsite pe teme medicale. Nici statiunile invecinate, Caciulata si Calimanesti, nu sunt o atractie in sine, decat, eventual, pentru cele cateva stranduri cu apa termala sau, pentru nostalgici, fiindca amintesc de concediile de pe vremuri.

Clinicile balneoclimaterice pentru care erau vestite demult sunt azi in pragul colapsului, insa izvoarele curg in continuare, ceea ce mai aduna prin hotelurile pe jumatate prabusite cativa pensionari. Desi zona se stinge incet din nepasarea responsabila si de declinul altor statiuni asemanatoare, cum ar fi Baile Herculane, peisajul si cele cateva atractii din zona - manastirea, Oltul, varful Cozia - merita o vizita.


Cozia Cozia Cozia Cozia
Cozia Cozia

Citeste continuarea pe MetropoTravel! Intra pe Metropotravel.ro pentru mai multe recomandari de calatorie, idei si locuri unde sa-ti faci vacanta.
travel1 comentariu

Manastirea Cozia
Ramnicu Valcea 90210
#1 -

Ramnicu Valcea A Go-Go

Valcea merita chiar mai multe plimbari...si nu pt cofetarii...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera