Inceput de weekend la festivalul Watumi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Prima seara de week-end ne-a prins tot la Brasov, la festivalul Watumi. Inutil sa ne mai plangem de caldura insuportabila de "la munte", totusi artistii au reusit sa o insele si sa se ascunda la umbra de dupa zidurile cetatii din Kronstadt

Watumi festival & fringe Watumi festival & fringe

Aici am dat peste DJ Lupu - unul dintre cei mai cunoscuti Dj-i din Brasov, care a pus muzica pentru grafferii ce desenau pe panourile de la Turnul Vanatorilor. Lucrarile artistilor voluntari, impreuna cu muzica de pe fundal si istoria locului creau un ambient foarte placut, drept urmare am zacut si noi o ora pe iarba din fata graffiti-urilor.

Watumi festival & fringe Watumi festival & fringe
Watumi festival & fringe Watumi festival & fringe

Arta urbana se sprijinea de zidurile vechi de sute de ani, iar cu putin timp inainte, la Bastionul Tesatorilor avusese loc Improvisneyland: "Tu dai tema, noi jucam!", teatru in care actorii au improvizat pe moment dupa imaginatia spectatorilor. Din pacate, nici de aceasta data nu s-a respectat programul initial, asa ca ne-am dus degeaba sus, pe Cetate unde ar fi trebuit sa aiba loc un targ vintage si alte workshopuri artistice.

Ne-am continuat periplul prin Brasov si am intrat la concertele de pe stadionul Liceului Sportiv programate pentru vineri seara. De data aceasta intrarea n-a mai fost libera, astfel ca la orele 20:30 stadionul era aproape gol. Totusi, brasovenii de la Aria Urbana au urcat pe scena si-au cantat pentru un public format mai degraba din presa si voluntarii de la Watumi, dar sound-ul lor a fost bun si energic. Toni, ca de obicei, cu un look de vamaiot irecuperabil, a incercat sa ne invioreze, sa ne incite la o cantare alaturi de trupa. Din public s-au auzit cateva voci care-i tineau isonul, asa ca Aria Urbana a deschis apetitul brasovenilor prezenti.

 Watumi festival & fringe Watumi festival & fringe

Au urmat baietii - pe jumatate brasoveni - de la Mes Quins, pentru mine a fost o premiera sa-i vad pe scena, fiindca ratasem pana acum mai multe evenimente la care au participat si ei. Au ajuns putin obositi de pe drum, dar s-au bucurat sa vada ca lumea prezenta, desi putina, era foarte vesela (probabil de la multele pahare cu bere - 3 lei paharul). Ovidiu Chihaia si Silviu Gherman l-au prezentat pe noul percutionist, Ovidiu Rusu, si-apoi ne-au cantat cateva piese in franceza si engleza intr-o atmosfera intima, ca-ntre prieteni :)

Watumi festival & fringe Watumi festival & fringe

Cam toata lumea se cunoastea cu vecinul de bere, iar jumatate din cei prezenti ii stiau pe baietii de pe scena, deci dialogurile artisti-public au fost dese si amuzante, ne aflam intr-un mediu colocvial.  Silviu a tinut sa ne demonstreze ca inainte sa fie cantaret, este actor asa ca a jucat cateva roluri hazlii pe scena, iar Ovidiu nu s-a aratat deloc deranjat de numarul mic de spectatori prezenti la concert, fiind fericit ca poate canta chiar si pentru prieteni si familie.

Watumi festival & fringe Watumi festival & fringe
Watumi festival & fringe Watumi festival & fringe

Si nu in cele din urma, pe la orele 22:00, cu putina intarziere, The Pixels isi pregateau instrumentele pentru ultimul concert din acea seara. Catalin Rulea, Alex Catrina si Alexandru Buzea au avut parte de un public mai numeros, brasovenii s-au indurat si au dat pana la urma 20 lei pe intrare ca sa participe la show-ul baietilor pe care ii vom putea vedea si la Forest Vibes Fest si la Sirnaville.

Una peste alta, a fost un show placut, iar muzica live buna care te imbia sa te unduiesti putin pe vibe-ul transmis. Probabil ca seara de sambata va umple ceva mai mult stadionul, avand in vedere ca pe scena urca Suie Paparude si The Amsterdams.


Mai citeste si Watumi festival si fringe - prima-zi
                       Ce s-a intamplat in a doua zi de Watumi
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera