O zi la Gradina Zoologica din Sibiu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca iesi din Sibiu pe drumul catre Rasinari sau Paltinis si mergi inca putin, nimeresti la Complexul Astra. Daca te hotarasti sa intri ar fi bine sa ai macar jumatate de zi la dispozitie, pentru ca Gradina Zoologica si Muzeul Satului o sa te tina ocupat destul de mult.

Niste vulpi au fost "de vina" pentru infiintarea gradinii zoologice: un inginer care a gasit animalele in timp ce lucra la repararea barajului de la Sadu a venit cu ideea si primele donatii au aparut imediat (inclusiv din partea regelui), iar astazi gradina are 135 de animale din 35 de specii.

Gradina Zoologica Sibiu  Gradina Zoologica Sibiu

Gradina Zoologica Sibiu    Gradina Zoologica Sibiu    Gradina Zoologica Sibiu    Gradina Zoologica Sibiu    Gradina Zoologica Sibiu

Citeste continuarea pe MetropoTravel! Intra pe Metropotravel.ro pentru mai multe recomandari de calatorie, idei si locuri unde sa-ti faci vacanta.
travel2 comentarii

O zi la Gradina Zoologica din Sibiu
Ionut
#1 -

Gradina Zoologica si nu numai

Fiind din Sibiu, si avand un orgoliu de sibian adevarat (sic!) tin sa mai fac cateva precizari:
- Gradina Zoologica si Muzeul Satului (al doilea muzeu ca intindere/marime din lume) se afla una langa altul (sau invers)
- locatia lor este intr-adevar la marginea Sibiului, in padurea Dumbrava, care se prelungeste ca o limba lata pana aproape in centrul orasului in parcul Sub Arini
- gradina zoologica intr-adevar nu e mare - cred ca in max. 2 h o vizitezi stand indeajus la fiecare zona (sa nu zic cusca) de animale
- pe de alta parte Muzeul Civilizatiei Populare Astra (sau Muzeul Satului) iti ia cel putin o jumatate de zi sa faci o plimbare pe alei si sa admiri casele / morile de apa sau de vant / joagarele / bisericutele etc de la distanta - ideal e sa petreci acolo cel putin o zi care poate include povestile celor care au grija de case, o baie de soare in iarba, inghetata si de ce nu (daca nimeresti pe la un festival de arta traditionala), cascatul gurii la modul in care se tes covoare, se fac indtrumente muzicale sau se canta din frunza de iarba
- de acolo se poate lua si tramvaiul pana la Rasinari (ca sa mai descoperi o bucatica de civilizatie si cultura romaneasca, acesta fiind satul natal al lui Goga si Cioran)
- traseul din Sibiu la gradina zoologica, muzeul satului, Rasinari si chiar Curmatura (care e in drumul spre Paltinis, dupa Rasinari) se poate face usor si cu bicicleta, avand parte de muulta padure si are curat de munte.

O zi la Gradina Zoologica din Sibiu
IoanaS
#2 -

Comentariu nou

mersi de precizari :) o sa vina si partea a doua, cu muzeul satului, cat de curand. din pacate acolo n-am putut sa stam decat cateva ore, am fi avut nevoie de mult mai mult.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera