Geek Pride Day: 5 sugestii de vacanta pentru geeks

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Astazi este Geek Pride Day si in onoarea acestei zile, iti ofer niste sugestii de vacanta geeky pentru vara 2009. Ma refer indeosebi la festivaluri si conventii pentru fanii science-fiction, ai tehnologiei si ai pop culture.

Cinema City International Film Festival
Cand: 6-14 iunie
Unde: Novi Sad, Serbia
Ce: Cinema City este un festival intenrational de film, muzica si new media. Anul acesta vor putea fi vizionate peste 135 de filme in 20 de locatii din Novi Sad, inclusiv cateva cinematografe in aer liber. Se adreseaza geeksilor si cinefililor in egala masura, pentru ca printre categoriile de film intalnim si filme horror, filme inspirate din muzica si filme de animatie. In plus in cadrul festivalului se vor putea viziona filme putin mai fucked-up precum Afro Samurai 2 sau Taxidermia.
Cat: Nu exista abonamente de festival. Pentru unele proiectii si spectacole se cer bani, pentru altele nu.

Finncon
Cand: 10 -12 iulie
Unde: Helsinki, Finlanda
Ce: Finncon este una dintre cele mai mari conventii de science fiction din Europa. Ce este diferit la Finncon fata de alte conventii este ca nu exista bilet de intrare, aceasta fiind gratuita. Invitatii de onoare sunt autori de carti SF.

London Comic Con
Cand: 18-19 iulie
Unde: Londra, Marea Britanie
Ce: Comic Con este numele sub care se desfasoara cele mai mari conventii de SF, benzi desenate si pop-culture din Statele Unite. Corespondentul lor european este in esenta London Comic Con. Ce se intampla la o asemenea conventie? Vin actori (din sfera entertainementului SF), autori si desenatori de benzi desenate ca sa vorbeasca cu fanii lor sa semneze autografe si sa faca poze (pentru preturi exorbitante). Anul acesta participa la conventie Michael Shanks (Stargate SG1), Scott Bakula (Enterprise, Quantum Leap), Peter Facinelli (Twilight), Jewel Staite (Firefly, Stargate Atlantis), Ray Park (Darth Maul, bitches!!!), Peter Mayhew (Chewbacca) si multi altii.
Cat: Biletul standard pentru o zi costa 5 lire, sau 10 lire daca vii de dimineata de la 10.

Atlantykron
Cand: 31 iulie - 9 august
Unde: Delta Dunarii, langa satul Capidava
Ce: Atlantykron este, in lipsa unui cuvant mai bun, o scoala de vara pentru fani SF si fani ai stiintei in general. Timp de o saptamana jumatate ai ocazia sa cunosti oameni interesanti, autori de carti SF si profesori, care tin cursuri de stiinta, arta, ecologie si literatura. Evenimentul are ceva istorie in spate, avand in vedere ca anul acesta implineste 20 de editii.

RingCon
Cand: 2-4 octombrie
Unde: Bonn, Germania
Ce: Ringcon este cea mai mare conventie de Fantasy din Europa. Se afla la a opta editie, iar anul asta se pune mare accent pe Twilight si Harry Potter. Printre participanti se numara Tom Felton (Draco Malfoy in filmele Harry Potter), Matthew Lewis (Neville, tot in Harry Potter), Ashley Greene si Kellan Lutz din Twilight.
Cat: Abonamentul pentru trei zile de conventie este 90 de euro.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera