Enisala - cetatea genoveza din Dobrogea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Suna putin straniu faptul ca avem o cetate genoveza in Romania. Genova... Dobrogea... parca, parca nu se leaga prea bine. Enisala sau Yeni Sale (Satul Nou in limba turca) sau Heracleea este singura cetate genoveza din Romania, construita in secolele 13-14, in timpul Imperiului Bizantin de catre negustorii genovezi cu afaceri in zona.

Cetatea Enisala Cetatea Enisala

Nu e greu de ajuns. De la Tulcea, o luati dreapta (sau stanga, dinspre Constanta) spre Babadag. Drumul nu e cel mai bun dintre drumurile posibile (un prieten se plangea ca masina lui il uraste pentru drumurile repetate din Dobrogea), dar e foarte frumos. Dupa ce iesi din satul Enisala, se face un drum de tara la stanga catre cetate (e si un indicator).

Citeste continuarea pe MetropoTravel! Intra pe Metropotravel.ro pentru mai multe recomandari de calatorie, idei si locuri unde sa-ti faci vacanta.
travel4 comentarii

Enisala - cetatea genoveza din Dobrogea
Ioana
#1 -

Comentariu nou

Cred ca s-ar fi pastrat mai putin bine daca in apropiere erau sate. Oamenii au tendinta de a refolosi piatra a carei istorie n-o stie. A se vedea Sarmisegetuza, Colosseumul etc.

Unde sunt canalele Dunavat si Cernet?

Enisala - cetatea genoveza din Dobrogea
Minxieee
#2 -

Comentariu nou

Peisajul este superb. Cetatea in sine...na...niste pietre, ca sa fiu foarte plastica. Dar e unul dintre acele locuri pe care le prefer nepopulate. Asa ca sa nu promovati prea tare articolul asta :))

Enisala - cetatea genoveza din Dobrogea
dia
#3 -

ce îndemn

să vă căţăraţi pe ele? siiigur, de ce nu...e tipic

Enisala - cetatea genoveza din Dobrogea
CDA
#4 -

atentie pe unde o luati

Zona e superba (daca va place mai salbatica asa), dar atentie la drum. Daca sunteti tentati sa mergeti spre Capul Dolojman - cetatea Argamum (Jurilovca) in nici un caz sa nu o luati direct (prin Sase Martie) pentru ca drumul e ca dupa bombardament. Cel mai prost drum pe care l-am vazut vreodata.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera