Distractie pe plaja din Mamaia : Romanian Salsa Festival

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Acum 4 ani, Alina Diana Ebi Ursuleac, presedintele asociatiei Afrolatino Productions si mare iubitoare de salsa, a reusit sa organizeze selectia nationala (Romanian Salsa Festival) pentru cea mai importanta competitie internationala de salsa – Campionatul Mondial de Salsa.

salsa  Sursa

Asadar, intre 7 si 9 august, la Mamaia, Afrolatino Productions, va organiza cea de a patra editie a Romanian Salsa Festival, singurul eveniment in cadrul caruia un juriu format din personalitati internationale in domeniu, va decide care sunt cei mai buni dansatori din tara noastra ce vor concura pe scena de la Miami in 2010.

Evenimentul se adreseaza tuturor iubitorilor de dansuri latino, iar prezenta voastra la show-uri nu va costa nimic. De ce nu trebuie ratat?

  1. Raul Torres, unul dintre cei mai buni dansatori de salsa va pune in scena un show menit sa introduca publicul in atmosfera din Cuba
  2. Dansatori internationali vor oferi 19 show-uri de dans ce vor avea ca tema cultura afro-braziliana
  3. Compania italiana de dans Tropical Gem va dansa salsa, rumba, cha-cha si multe altele
  4. In cele 2 zile se vor organiza 11 workshopuri, unde in schimbul unei taxe de 30 eur, veti putea invata pasii de baza a celor mai cunoscute dansuri latino
  5. Scolile de salsa care isi trimit participantii la concurs vor prezenta spectacole surpriza in pauze si la petrecerile ce se vor desfasura la finalul fiecarei zile.

salsa   Sursa

Salsa provine dintr-un stil stravechi de muzica, combinata cu dans si versuri, prin care grupurile etnice de origine africana venite in Cuba in perioada coloniala isi exprimau identitatea. Rumba, ritualul de recreere si expresie artistic a populatiei de culoare, a fost preluat si de catre cubanezi. Asa s-a nascut salsa, care ulterior a fost asimilata cu muzica si dansul specific din Cuba, Puerto Rico sau din intregul arhipelag caraibian spaniol.

Salsa include si un fenomen specific ce trece dincolo de frumusetea dansului si ritmurile antrenante: minoritatea portoricana a folosit salsa ca pe o forma de protest impotriva pierderii identitatii nationale, cu care erau amenintati in urma numarului mare de imigranti plecati in SUA din cauza saraciei, la inceputul anilor `80.

salsa   Sursa

Astfel, migratia si amestecul cultural au avut o mare influenta in formarea stilului actual de salsa : un amalgam de cantece, inflexiuni muzicale, instrumente si stiluri de dans ale numeroaselor populatii din Caraibe care au migrat in SUA.

In ziua de astazi, salsa este recunoscuta la nivel mondial si a devenit un mod de existenta in care oricine se poate regasi la un moment dat. Si pentru ca intr-adevar salsa are puterea de a schimba destine, iata povestea unei babute ce a facut istorie. Paddy Jones are peste 80 de ani si este invitata peste tot in lume sa danseze salsa, cu un partener cu 40 de ani mai tanar.

Pana la varsta de 22 de ani Paddy a studiat dansul clasic, cand s-a casatorit, si a renuntat la dans in favoarea familiei. Dupa moartea acestuia, englezoaica in varsta de 69 de ani, si-a redescoperit vechea pasiune. Astfel, s-a inscris la cursuri de dans. Intr-o zi, ea si partenerul sau, Nico, au fost invitati sa evolueze intr-un spectacol de salsa ce presupunea acrobatii, sarituri si piruete. Primul spectacol, Son del Timbal, a avut un succes extraordinar, fiind aplaudati minute in sir. Apoi a urmat participarea la Congresul de Salsa de la New York, Festivalul Mondial de Salsa din 2006 si multe altele.

Urmariti filmuletul sa va convingeti :

 
1 comentariu

Distractie pe plaja din Mamaia : Romanian Salsa Festival
Salsa
#1 -

Salsa
Cand va avea loc in 2010 urmatorul Festival de Salsa?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera