Cokelive Peninsula - 26 iulie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ultima zi in care am fost peninsulari si am trait in micul oras din orasul Targu Mures a debutat cu o vreme placut de incerta (macar nu era hotarat fierbinte) si cu o leneveala minunata de festival, intrerupta pe ici colo de o saritura cu coarda, un meci de paintball sau orice alte activitatate.

Pe scena principala, Vita de Vie readucea la viata Fenomental cu Basul si cu toba mare, Sapa, Iamma si Vinolamine. Adi Despot tot imbia la un wall of death, dar nimeni nu a parut interesat, desi publicul numeros era entuziasmat si activ. S-a cantat la unison pana la piesaele de final, Liber si Varza. Oamenii au facut o super atmosfera, in ciuda remarcii solistului ca asta nu e o auditie, au dansat si au sarit cat ii tineau picioarele. Despot a tinut sa sublinieze si ca Peninsula e, din punctul lui de vedere, cel mai bine facut festival din Romania.

Vita de Vie Vita de Vie

Cand pe scena mare rasunau basurile si tobele mari ale celor de la Vita de Vie, pe arenele mai mici era activitate, nu gluma. Svjata Vatra, o trupa ucraineano-estoniana, isi defineste stilul muzical ca fiind firefolk. Din nou avem de-a face cu un mix cultural si muzical, cu un sound folk ce aminteste de muzicile din Balcani condimentate cu un pic de jazz, de rock sau chiar de punk.

Svjata Vatra Svjata Vatra

Oricum, in ciuda publicului putin, dar entuziast, concertul a fost unul foarte fain, mai ales datorita solistului-saxofonist care a coborat in public, a dansat si a interactionat cu cei de acolo. Ascultati aici.
 
Svjata Vatra Svjata Vatra

De acolo, am trecut si pe la Guerrillas, zgomotosi si hardcore-isti, care zguduiau spatiul din jurul scenei Ursus. Nici aici n-a fost mult public, dar cel care era dadea responsabil din cap pe ritmurile dure ale formatiei.

Guerrillas Guerrillas

Freestylers au rupt gura targului si au facut o super atmosfera, cu doi MC si o solista tare simpatica. I-au facut sa shake your booty inclusiv pe baieti, iar pe toti ceilalti sa dea din cap si sa danseze frenetic. Crowd surfing-ul nu a lipsit pe ritmuri de breakbeat si toata lumea dansa, rocker, punker sau hippiot, muzica fiind pur si simplu hipnotizanta. 

Cam in acelasi timp cu Freestylers au prestat si cei de la Timpuri Noi. Fata de cantarile lor de club, nu ne-au prea surprins cu nimic. Dan Iliescu a fost one man show, ca intotdeauna, in timp ce Artanu s-a plimbat pe scena ca un portelan ingrozit ca s-ar putea sparge daca se agita prea tare. Ba se sprijinea de boxe si privea amuzat, ba mai dadea o tura si pe la microfon, cu atitudinea omului care merge la serviciu zilnic.

Timpuri Noi  Timpuri Noi

A, si samplerul este tot acolo, la fel de sec si lipsit de personalitate, un DVD amestecat cu colectia de discuri de vinil a bunicii. Si totusi, oamenii ii iubesc, sau poate era doar atmosfera de festival, deoarece Cocke Terrace a fost plina ochi, iar publicul s-a simtit bine ascultand Adelin, Maricica sau Victoria.   

Freestylers Freestylers

La Push Up sute de maini erau pe sus impingand spre cer. Desi vocile difereau de la o piesa la alta, au sunat foarte legat, piesele curgand, fie ca erau coveruri dupa Groove Armada sau Pendulum.

 Freestylers Freestylers

Grimus au fost asa cum ii stim si ne-au placut mult cu rockul lor melodic alternativ, chiar si cu prezenta scenica usor timida.  Ne place la ei melodicitatea profunda, vocea excelenta si compozitiile bine puse la punct. Am aflat si ca o melodie de-a lor va fi inclusa pe coloana sonora a urmatorului film de Tudor Giurgiu, ceea ce ne bucura. 

Grimus Grimus

S-a schimbat programul asa ca, ajunsi la Coke Terrace unde ii asteptam pe Haydamaky, pe care i-am ratat oricum pentru ca s-au suprapus cu Prodigy, am dat de Peterfy Bori & Love Band. In ciuda talentului actoricesc si energiei soliestei, nu ne-au prea impresionat, parand de multe ori destul de fortata muzica lor, un fel de pop rock cu mici accente punk.

Peterfy Bori and Love Band Peterfy Bori and Love Band

Tankcsapda e o celebra trupa ungureasca de rock, lucru ce s-a vazut perfect in reactiile publicului. Majoritatea cantau si dansau pe heavy metal-ul celor trupei, ce ne aducea un pic aminte de Motorhead. Tankcsapda au reusit sa-i transforme in rockeri si pe cei care in mod evident nu erau asa, fiind o trupa iubita de foarte multi tineri unguri si nu numai, care au aratat ca stiu sa se bucure in mod real de un concert si sa-l traiasca la maxim. A fost un concert rock clasic, poate un pic prea traditionalist (solistul era imaginea clasica a rockerului cu pletele in vant), dar care a prins perfect in atmosfera de la Peninsula.


xq xp 

Tot in fata la Main Stage a urmat nebunia Prodigy, despre care cititi mai multe aici. Cu asta s-a terminat, din pacate, Peninsula, un festival care ne-a tinut in priza cateva zile si unde ne-am simtit foarte bine.

Galerie foto
1 comentariu

Cokelive Peninsula - 26 iulie
Fen
#1 -

Comentariu nou

Unde ati vazut super atmosfera la Vita de vie? Eu eram in extaz pe-acolo ca auzeam melodii din copilarie si aia se uitau unii la altii asteptand hiturile=/.
(si vinolamine nu e de pe fenomental '99!!!)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera