Cetatea Rupea - ce a fost si ce a mai ramas

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La jumatatea distantei dintre Brasov si Sighisoara se afla orasul Rupea : un orasel in care parca timpul a stat pe loc si care gazduieste pe dealurile sale, Cetatea Rupea. Aceasta este situata in zona vestica a orasului Rupea, pe un masiv de bazalt, in apropierea drumului ce leaga Transilvania de Moldova si Tara Romaneasca. In decursul istoriei, cetatea Rupea a constituit un loc de refugiu pentru populatia satelor din imprejurimi, in fata repetatelor asedii ale turcilor si tatarilor.

 rupea rupea rupea rupea

Pe vremea dacilor, pe varful unei stanci de bazalt, se afla o cetate care se spune ca purta numele de "Ramidava". In veacul al XIV-lea, sasii au gasit cetatea in ruina (in urma navalirilor popoarelor migratoare) si au construit pe ruinele acesteia, in mai multe etape, o cetate taraneasca dandu-i aceeasi denumire pe care o foloseau localnicii: "Reps" (mult mai tarziu ungurii au numit-o "Cohalom", adica "gramada de piatra").

Citeste continuarea pe MetropoTravel! Intra pe Metropotravel.ro pentru mai multe recomandari de calatorie, idei si locuri unde sa-ti faci vacanta.
travel3 comentarii

Cetatea Rupea - ce a fost si ce a mai ramas
Raluca
#1 -

frumos

Aproape ca am tras si eu aceleasi cadre..aceeasi perioada, aceleasi senzatii. mi s-a mai parut interesanta si poarta de la est, din lemn captusita cu grinzi metalice, din sec 17...iar cheia era cea originala si paznicul cetatii cu ea descuia si astazi..

Cetatea Rupea - ce a fost si ce a mai ramas
Tina
#2 -

Hanul Cetatii
Musai daca ajungeti in zona sa bifati si Hanul Cetatii. Inca nu mi-am revenit din reverie. Parca e din desenele animate cu Pinocchio :) Poze aici: http://www.rockaholic.tv/blog/2009/07/if-theres-a-heaven/ Si mai tare e ca au preturi mai mult decat decente. Berea (punctul de referinta al rockerului) era 2.5 lei :)
Cetatea Rupea - ce a fost si ce a mai ramas
roxana
#3 -

ascunzisuri
Intr-adevar sunt multe ascunzisuri despre aceasta cetate. din cate am inteles ea reprezinta un centru incarcat energetic si multi oameni vin aici pentru terapii. sunt cunoscuti politicieni care "inchiriaza locul" si stau cate o zi la meditatie. omul care ingrijeste de cetate stie foarte multe despre toate astea si multe altele. e fermecator de-a dreptul si merita sa mai treci odata sa-l cunosti. daca nu ar fi fost el poate as fi ramas cu aceeasi impresie despre cetatea Rupea ca cea emisa in articol: ca e o ruina. Dar e mult mai mult de atat. Eu zic ca merita sa te interesezi. Poate de asta nici nu a fost refacuta si valorificata. pentru ca putini afla de acest loc ii stiu valoarea.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera