Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti 2009 @ Constanta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Intre 22 si 28 iunie, va avea loc la Mamaia si Constanta, a IV- a editie a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti (IPIFF 2009). Festivalul incepe la ora 20.30, la Cityplex Tomis Mall, cu vizionarea filmului de succes semnat Corneliu Porumboiu, intitulat „Politist, adjectiv“, premiat  la Cannes.

IPIFF este unica manifestare din domeniu ce are ca program prezentarea tuturor productiilor romanesti de lung si scurt metraj, lansate in premiera in ultimul an (iunie 2008-iunie 2009). Acest lucru se intampla din dorinta producatorilor de a arata si supune judecatii publicului, imaginea completa a cinematografiei nationale.

IPIFF 2009 este al patrulea an de Training pentru noua generatie de producatori – sectiune organizata de UPFAR, cu sprijinul celebrei asociatii britanice NPA (New Producers Alliance). Acest festival este raspunsul la nevoia acuta de profesionisti performanti la nivel international, intr-o ramura determinanta a industriei de film. Totodata, dimensiunea internationala a festivalului este probata de Panorama filmului strain, care va aduce la Constanta si Mamaia, unele dintre cele mai premiate filme la cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Cannes, Berlin, Veneţia, Londra).

ipiff

Alaturi de Competitia profesionistilor, un accent important va fi pus pe Competiţia scolilor de film, inaugurata la editia precedenta a IPIFF, ca expresie a preocuparii producatorilor pentru tanara generatie de cineasti si viitorele sale promoţii. La aceasta editie vor concura si liceenii din Constanta, pasionati de film, cu miniproductii de cate un minut, intitulate A Drop of See (O picătură de mare).

Filmele acestui festival se impart in doua mari sectiuni: lung metraj si scurt metraj. Pentru filmele de lung metraj vor juriza Cristian Tudor Popescu, Alexandru Tocilescu, Manuela Cernat, Ramona Badescu si Sorin Lucian Ionescu. In timp ce Laurentiu Damian, Dana Duma, Dana Noveanu, Gheorghe Balasoiu si Mihai Ogasanu vor fi cu ochii pe productiile de scurt metraj.

Cu un buget redus de aproape 40%, organizatorii renunta la invitatii speciali, la covorul rosu si la sampanie. Au renuntat si la marele premiu de 3.000 de euro care a fost oferit in 2007. Cu un buget de criza, premiul cel mare din acest an este de doar 1.000 de euro. Cu toate astea, oferta IPIFF 4 va fi completata de : avanpremierele unor lungmetraje romanesti din stagiunea 2009-2010, Caravana IPIFF pe Litoral (Mangalia, Neptun, Saturn, Eforie), workshop-uri de initiere in arta si tehnica filmului, lansari de carte, expozitii, concerte si spectacole-eveniment.

Proiectiile vor avea loc la City-Plex Constanta, in Rotonda Mica a noului Pavilion Expozitional si la Fantanile Cazionului din Mamaia.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera