1 mai in padure, la Cernica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La Cernica se poate ajunge bine mersi cu bicicleta, daca vreti sa faceti un pic de miscare si sa radeti de cele doua roti in plus ale masinilor care stau, in timp ce voi mergeti. In weekend, evident, dar asa o sa fie si de 1 mai, daca nu ploua. Totusi, nici nu se compara aglomeratia de la Cernica cu cea de la Baneasa, asa ca, decat sa va amestecati fumul de la gratar cu unul de la doi metri de voi, mai bine incercati paduri alternative.

Cu bicicleta drumul nu e cel mai frumos din lume, astfaltul e impuscat pe alocuri, soseaua ingusta, fumul de la masini mult, cladiri in constructie. De exemplu vezi cum arata pe norc - aici.  Treci si pe langa lacuri, dar mai mult te deprima pet-urile care plutesc pe ele. Noi am mers pe drumul clasic, din Pantelimon mai departe, si ne-am intors pe un drum paralel cu autostrada, prin satul Caldararu.

cernica traseu
Click aici sa vezi traseul pe Google Maps

Pana la Cernica nu faceti mult cu bicicleta, sunt cam 15 km, deci mai mult de o ora - o ora si jumatate, cu tot cu urcari si pauze de pozat, nu aveti ce sa pedalati. Acolo, puhoiul de lume se imparte. O mare parte merg la manastire, sa o vada, sa fie spirituali sau sa stea pe iarba, iar o alta parte isi ia gratarul din masina si se duce in padure (parerea noastra despre gratarele romanesti? Aici).

cernica  cernica

Padurea Cernica e chiar faina, mai ales daca va afundati mai mult in ea (mai mult pe laterale, caci pe drumurile perpendiculare pe sosea riscati sa dati de proprietati particulare). E destul de deasa si cararile va pot da impresia ca sunteti la munte. Asta daca ajungeti suficient de departe sa nu mai auziti muzica si sa nu simtiti fum de gratar. :)

cernica

Despre Cernica v-am povestit mai pe larg aici, nu reintram din nou in detalii. Daca vreti sa mergeti cu masina, iesirea se face prin Pantelimon, depasind Cora. Daca alegeti microbuzul, acestea pleaca din jumatate in jumatate de ora, deci nu ar trebui sa aveti probleme. Click pentru program. Noi va recomandam totusi bicicleta. :)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera