1 Mai la Tiganesti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca nu aveti chef sa va petreceti ziua de 1 Mai prin aglomeratie, imbulzeala, fum de mici, manele si tot ce vine la pachet cu manelele, noi va recomandam o locatie alternativa, ceva mai ferita si nu asa de cunoscuta.

Este vorba de padurea de manastirea si padurea de la Tiganesti. Padurea este perfecta pentru un picnic la iarba verde atata timp cat va abtineti de la gratare (aprinderea focului este interzisa in aceasta padure pentru ca se invecineaza cu o rezervatie dendrologica intinsa pe o suprafata de 50 ha).

Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti
sursa foto                                                                            sursa foto

Cum se ajunge la manastirea Tiganesti?

O luati pe DN 1 Bucuresti - Ploiesti, iar la km 35, intrati in localitatea Ciolpani; de aici exista un drum de 3 km care trece prin padurea Cioplani/Tiganesti si ajunge la manastirea Tiganesti.

De ce la Tiganesti?

In primul rand pentru ca, asa cum am mai spus, veti evita aglomeratia si mizeria. Padurea este plina de luminisuri numai bune pentru un picnic, iar manastirea merita vizitata avand in vedere ca dateaza din anul 1780 fiind construita de boierul Matei Tiganescu (al carui nume il poarta).

De asemenea, manastirea a oferit asistenta medicala in timpul razboiului de independenta si al cele doua razboaie mondiale. Tot aici in manastire a functionat si prima scoala elementara, din 1818 pana in 1878, iar in 1923 se infiinteaza "Scoala de instruire casnica" unde se invatau: tesutul covoarelor, broderia artistica, tesaturi nationale etc. Exista si un mic muzeu cu tot felul de broderii si obiecte bisericesti vechi.

Mai multe despre istoria acestui loc aflati de aici.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera