1 Mai la Branesti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Se apropie 1 Mai si in cazul in care nu vei ajunge pe la munte sau pe la mare, atunci poti evada in afara Bucurestiului, in padurea de la Branesti. Da, stim ca vei prinde cu greu un loc de picnic, avand in vedere ca romanii sunt mari amatori de gratare, dar poti face o incercare. Cu cativa prieteni alaturi ai putea sa-ti petreci un 1 Mai nemuncitoresc pe malul lacului, la umbra copacilor sau pe iarba, la soare (in cazul in care avem parte de vreme buna).

padure padure

Pentru a ajunge in comuna Branesti ai nevoie de o masina, bicicleta nu te poate ajuta foarte mult daca vrei sa iesi la un gratar, altfel cred ca 12 km nu e o distanta prea mare pentru un fan biciclist.

Vei merge pe drumul care duce spre mare, cel intens circulat inainte sa fie construita cvasi-autostrada Soarelui. Iesi din Bucuresti prin cartierul Pantelimon si tii drumul drept inainte pana in Branesti. Cum intri in Branesti, in partea stanga se gaseste Pensiunea Brignoli, iar pe partea dreapta este Restaurantul Capitol. Tot in Branesti mai gasiti Biserica Sfantul Nicolae si Manastirea Pasarea.

padure

Pentru a ajunge la padure, vei face dreapta la prima intersectie, adica la intrarea in Branesti si vei merge tot inainte pe un drum care, spre sfarsit nu va mai fi asfaltat, ci pietros si prafuit, nu e prea placut, dar destinatia e o oaza de verdeata. Pe dreapta se intinde padurea cocotata pe un deal, iar pe stanga este lacul bun pentru plimbari cu barca si pescuit, de aici se zareste si Autostrada Soarelui, zgomotul motoarelor mai puternice auzindu-se chiar si de la aceasta distanta.

padure 

La intrarea in localitate suntem intampinati de Padurea Pustnicu, care gazduieste si  "Casa Pustnicu" unde se mananca, se fac: sport in aer liber, plimbari cu barca, se pescuieste si se organizeaza mese festive, nunti si  botezuri, dar nu e cazul.

padure padure

In foarte apropiere de Bucuresti, Branesti te-ar ajuta la o relaxare pe peticele de iarba din padure. Aveti grija la vacile din zona care nu stau acasa doar pentru ca e 1 Mai, iar la lasarea serii asigurati-va bine masinile, s-au inregistrat furturi in zona. In rest, un 1 Mai cu soare (desi au anuntat multa ploaie), fara miros de mici si fara manele si nu uitati sa strangeti gunoaiele din urma voastra!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera