Un traseu-cultural pietonal pe care nu trebuie sa-l ratezi: Prin Bucurestii ce se duc | Povesti din Cartierul Evreiesc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca vreti sa aflati mai multe despre Cartierul Evreiesc din Bucuresti, atunci va invitam la un traseu-cultural pietonal, organizat de A.R.C.E.N., in parteneriat cu Docuart.

"Prin Bucurestii ce se duc | Povesti din Cartierul Evreiesc" are loc pe sambata si duminica, pe 24 – 25 septembrie si pe 1 – 2 octombrie, de la ora 16.00, cu plecare din dreptul Liceului Matei Basarab (str. Matei Basarab nr. 32) si parcurgand strazile:

1.jpg

  • Logofat Udriste
  • Ionescu Gion
  • Romulus
  • Ceaus Radu
  • Parfumului,
  • Maximilian Popper
  • Anton Pann
  • Ion Filibiliu
  • Mircea Voda.

Prin acest traseu, prin fostul Cartier Evreiesc, organizatorii isi propun, alaturi de cei interesati, o intoarcere in timp, la povesti legate de oameni si locuri, la atmosfera secolului XIX si a perioadei interbelice, cand diversitatea etnica, arhitecturala si urbana compuneau un spectacol autentic.

Fata de traseul precedent, prin Bucurestii demolati, ne vom plimba acum printr-o zona care a scapat partial de demolare, oferindu-ne acum un impresionant material vizual ce merita cunoscut, exploatat si conservat, spun organizatorii.

2.jpg

Zona pastreaza amintirea mahalalei bucurestene autentice, a caselor impresurate de gradini, a negustorilor ambulanti si a oamenilor cu stare deopotriva. Amprenta etnica poate fi si ea observata atat prin arhitectura si institutiile simbolice, cat si prin urmele vietii culturale care a inflorit aici datorita locuitorilor din aceasta zona, reprezentanti ai avangardei.

Participantii vor putea explora mai departe povestile acestui traseu in cadrul DocuArt Fest prin filme documentare de arhiva, pastrand parfumul istoric, si prin documentare contemporane ce vor fi proiectate in cadrul Festivalului, in perioada 27 septembrie – 2 octombrie, in Capitala.

3.jpg
Foto: Alberto Groșescu

Participarea la traseu este gratuita si se face fara inscriere prealabila. Ne vedem acolo?

2 comentarii

Un traseu-cultural pietonal pe care nu trebuie sa-l ratezi: Prin Bucurestii ce se duc | Povesti din Cartierul Evreiesc
Camila Rodela
#1 -

Dragoste

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
(1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
(2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
(3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
(4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
(5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
(6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
(7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
(8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK
(9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY
(10) Aveți nevoie de un loc de muncă
ogagakunta@gmail.com

Un traseu-cultural pietonal pe care nu trebuie sa-l ratezi: Prin Bucurestii ce se duc | Povesti din Cartierul Evreiesc
lens
#2 -

Fermentation Services
Fermentation Services Creative BioMart Microbe has many years of fermentation service experience and has provided satisfactory fermentation outsourcing services to many customers.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera