Sinca Veche - fenomene paranormale de peste o mie de ani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In apropiere de Brasov, intr-un sat fagarasean, turistii vin in numar tot mai mare pentru a vedea un fenomen inexplicabil. Atestat inca din secolul X, Sinca Veche isi pastreaza aerul unui sat din vechea Tara a Fagarasului.

Avand o istorie zbuciumata din cauza razboaielor, multi plecand in alte locuri, satul este cunoscut pentru fenomenele sale paranormale.

La Sinca Veche se vine pentru legendele si misterele din jurul unui lacas sapat in piatra, care se spune ca este binecuvantat si este un loc aparte, plin de o energie diferita si pozitiva.


Sursa

Pe un deal al Muntilor Persani se afla o biserica cu secole intregi vechime, care ascunde multe povesti nedescifrate de nimeni pana acum.

Biserica aflata in Grota Ursitelor este ascunsa de vegetatia padurii, avand o incarcatura spirituala care poate fi simtita inca de la inceput.

Pe langa forma neobisnuita a bisericii - are doua altare, adica nu a fost contruita de crestini - unele fenomene care se manifesta in aceste locuri - cum ar fi aparitia in pozele unor turisti a unor sfere de lumina in fata pesterii, oprirea aparatelor de filmat, senzatia cum ca ar mai fi cineva in incapere - i-au facut pe cei care cred in paranormal sa creada ca acest loc are o incarcatura energetica deosebita. 

Cei interesati de ocultism spun ca aici ar fi unul din celebrele "noduri energetice" despre care se vorbeste in parapsihologie.


Sursa

Deasupra bisericii este un turn de unde se vede cerul. Daca stai sub acest turn si iti pui o dorinta, aceasta se va indeplini. Se spune ca in apropierea sarbatorilor se aud cantece ale unui cor, insa cuvintele nu pot fi intelese. Este ciudat ca intalnim in aceeasi incinta desenate steaua lui David, semnul Yin si Yang, dar si un chip ce seamana cu un dac sau, dupa cum spun unii, cu Isus.


Sursa

Amfiteatrul care se gaseste la cativa kilometri de pestera - acoperit cu iarba - are un aspect nefiresc, aici existand un fel de terase, ca in interiorul unei cetati fortificate. Toate acestea au dus la ipoteza ca asezarea a fost contruita de catre daci.

De-a lungul timpului, multi au incercat sa exploateze acest loc. Satenii l-au aparat din rasputeri, fiind un loc inca neatins de afaceristii dornici de profit.

Daca vreti sa vizitati Grota Ursitelor, va puteti caza in casele localnicilor, acestia primindu-i pe turisti cu bucate alese si multe povesti interesante.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera