Locuri din Bucuresti care par rupte din serialul Game of Thrones

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul este un oras in care majoritatea peisajelor sunt dominate de blocuri sau de cladiri din sticla, reci si fara personalitate. Cand zici Bucuresti nu prea te gandesti ca ai putea da peste cladiri care sa semene cu cele din serialul Game of Thrones, nu? Gresit!

E drept, nu se lasa prea usor gasite, nu sunt nici foarte multe, dar ele exista. In plimbarile noastre, am dat peste cateva, dar lista ramane deschisa. Iata-le pe ale noastre!

Moara lui Assan - Dragonstone

Ingropata intre blocurile si gunoaiele de la Obor, sta inca in picioare Moara lui Assan, prima moara cu aburi de pe meleagurile noastre. Numele ii vine de la George Assan, negustor, care a cumparat terenul de la Obor si a infiintat acolo moara si apoi fabrica de paine in 1853. Nou ne-a adus aminte de Dragonstone.

Palatul C.E.C. - Iron Bank

Piatra de temelie a Palatului CEC s-a asezat cu mare fast intr-o insorita zi de 8 iunie 1897, in prezenta personajului responsabil pentru schimbarea fetei Bucurestiului, regele Carol I, a familiei sale si a multor personalitati ale vremii.

Datorita faptului ca aici se invart sume mari de bani, ne-a facut sa ne gandim ca e posibil ca Iron Bank din Game of Thrones sa semene cu Palatul C.E.C.

Templul Coral - Qarth

Templul Coral nu pare deloc o cladire din Bucuresti, ci mai mult un magic castel de nisip scos dintr-un basm. De aceea, fatada ne-a trimis imediat cu gandul la portile orasului Qarth. Unde mai pui ca in Qarth se mai afla si House of the Undying, careia i se mai spune si Dust Palace.

Mogosoaia - Highgarden

Highgarden este unul dintre cele mai frumoase locuri din Game of Thrones, Mogosoaia s-ar potrivi perfect sa joace acest rol daca serialul s-ar filma in Bucuresti.

Biserica Anglicana si Casa Maura - Pentos

Chiar daca foarte multi dintre cei care urmaresc serialul nici nu-si mai aduc aminte de Pentos, aici se intampla si se vor intampla multe lucruri extrem de importante. De fapt, de aici are Daenerys cele trei oua de dragon.

Ni s-a parut ca doua cladiri din Bucuresti ar putea fi din Pentos: Casa Maura si Biserica Anglicana. Motivele: orasul Pentos are multe turnuri din caramida rosie si aici se afla si un mare templu rosu. De asemenea, in fata Bisericii Anglicane se afla si o statuie cu o femeie cu un copil si un dragon...

Castelul lui Vlad Tepes - Winterfell

Castelul Tepes din Bucuresti (Parcul Carol) este copia fidela a cetatii Poenari. Nu este vechi de sase secole, ci are doar putin peste o suta de ani si a fost construit de regele Carol I, un iubitor al lui Vlad Tepes. Ni s-a parut ca acest loc din Bucuresti seamana cel mai mult cu Winterfell, mai ales ca putinii supravietuitori ai familiei Stark sunt iubitori de animale cu colti si le pot chiar controla pe unele.


sursa foto

Casa cu Dragon - Meereen

Asa ar putea arata resedinta lui Daenerys din orasul Meereen, cu un dragon la intrare, bineinteles.

Capela de pe domeniile Stirbey si Turnul cu gargui - Temple of the Moonsingers si Temple of the Lord of Light

Casa Universitarilor - Castle Black

Dupa ce copacii din zona au fost retezati de la jumatate sau pur si simplu taiati de la radacini, Casa Universitarilor isi arata fatada rece, de castel sau cetate. Ni s-a parut ca aici l-am putea gasi pe Jon Snow.

Casa Poporului - King's Landing

Mai e nevoie de vreo explicatie? De aici ne conduc tot felul de specimene (ne scuzati, dar asa este) care mai de care mai asemanatoare cu Joffrey.

Din cand in cand, prin Bucuresti mai apar din asfalt si dragoni si ciocane imense, aruncate, probabil, de gigantii de la sud de Zid.

Daca ati mai dat si voi peste cladiri din Bucuresti care ar putea foarte bine sa fie din Game of Thrones, le asteptam in comentarii.

3 comentarii

Locuri din Bucuresti care par rupte din serialul Game of Thrones
tiby
#1 -

Fain articol

Merita interes si alte clădiri din București:
Casa cu lei din Parcul Romniceanu
Crematoriul Cenusa din Parcul Tineretului si Capela Sfanta Elisabeta
Casa Gradisteanu - Ghica
Casa Niculescu - Dorobantu
Cavalerul de arama de pe casa tinichigiului Alexandru Dimitriu - str. Episcop Radu (fosta Birjarilor) nr. 29

Casa cu Dragon - este Muzeul Hărților, o cladire foarte interesanta

Locuri din Bucuresti care par rupte din serialul Game of Thrones
Gruia
#2 -

@tiby

da, foarte bune sugestiile! :)

facem si o partea a doua cand se mai strang.

Locuri din Bucuresti care par rupte din serialul Game of Thrones
marius
#3 -

Comentariu nou

Casa Breslelor de pe str. Stelea Spătarul
Casa Păucescu
Mănăstirea Radu Voda - valea împânzită de cruci vechi
Casa Mita Biciclista
Școala Centrală
Fort Jilava

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera