Idee de vacanta: Zimbraria Neagra Bucsani, destinatia recomandata pentru o excursie de o zi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Amatorii de calatorii, care poate se simt uneori frustrati ca nu au suficienti bani sa vada lumea, pot sa aleaga si destinatii cu buget mic, la distante mai mici, dar la fel de frumoase. La aproximativ 80 de kilometri de Bucuresti aveti ocazia sa vizitati Zimbraria Neagra Bucsani, unde isi au casa 35 de zimbri.

Zimbraria se intinde pe o suprafata de 162 de hectare de padure si o sa aveti ocazia sa ii vedeti pe Rococo, Rotunda, Rogojan, Romario, Roberta sau pe Robokap.

Excursia la Zimbraria Neagra este o ocazie de bucurie si pentru copii, care se pot bucura de natura si animale.

Daca vreti sa ramaneti peste noapte puteti sa va cazati la cabana Zimbrarie, care se afla  intr-unul din trupurile mari de padure din zona piemontana cuprinsa intre raurile Ialomita si Cricov, in imediata vecinatate a arterei de legatura intre Targoviste si Ploiesti, fata de care se afla la mai putin de 30 km.

Are o capacitate de 8 locuri, in camere duble, unde pretul de cazare este mic. Pentru rezervari sunati la numerele 0245/634.908; 0732.701.608 sau scrieti email la admin@targoviste.rosilva.ro

Mai aveti nevoie de bani pentru biletul de intrare in rezervatie, care este de doar 3 lei.

Se pare ca cea mai buna ora de vizita este dimineata, pe la ora 10, cand zimbrii vin sa manance suplimentele de hrana.

Pe langa vizita la zimbrarie, daca vreti sa faceti si altceva puteti incerca vanatoarea pe fondurile de vanatoare 27 Neagra si 28 Finta, speciile de interes fiind : sitarul, prepelita, potarnichea, fazanul, iepurele, capriorul si mistretul.

Tot in zona se afla casa memoriala I.L. Caragiale din localitatea cu acelasi nume (fosta Haimanale) sau campul petrolier Moreni, unde se practica extractia titeiului de peste 150 de ani.

Cum ajungeti acolo?

Daca mergeti cu masina veti parcurge aproximativ 80 de kilometri din Bucuresti, adica un drum de peste 1 ora (Vezi harta).

Din ce ne-am dat seama cu trenul ar fi putin mai complicat pentru ca o sa fie nevoie sa cautati multe alternative asa ca e mai sa gasiti prieteni cu masina cu care sa mergeti la Zimbraria Neagra.

In concluzie...

Zimbraria Neagra Bucsani este solutia ideala pentru o excursie de o zi, in apropiere de Bucuresti.


Sursa foto

2 comentarii

Idee de vacanta: Zimbraria Neagra Bucsani, destinatia recomandata pentru o excursie de o zi
Caelea
#1 -

Comentariu nou

Am fost acolo cred ca acum vreo 10 ani, la vremea respectiva o buna bucata din drum era neasfaltata, mai exact din sat pana la zimbrarie dar cel putin macadamul era intretinut destul de bine (deci este de preferat sa nu veniti imediat dupa ce a plouat).

Daca aveti binoclu va recomand sa il luati cu voi, zimbrii sunt fricosi si puteti avea sanse sa nu vedeti nici unul de aproape.

Idee de vacanta: Zimbraria Neagra Bucsani, destinatia recomandata pentru o excursie de o zi
Raluca
#2 -

Recomand

Am ales sa petrecem 1 Mai la aceasta zimbrarie. Merita facuta o plimbare, natura este intacta, o padure imensa si racoroasa. Drumul a durat aproape 2ore din Bucuresti deoarece sunt multi km neasfaltati dupa ce se paraseste dn71. Nu sunt decat doua indicatoare si este destul de greu de gasit. Este bine sa ajungeti in jurul orelor 10-11 deoarece atunci vin zimbrii sa manance, noi am ajuns tarziu si nu am vazut decat un zimbru :( Intrarea a costat 4 lei. Acolo este o cabana care se inchiriaza integral, nu exista restaurant. Ne-am intors pe la Ploiesti si pe acolo este f bun drumul.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera