Idee de vacanta: Pensiunea Irina, locul traditional si minunat ascuns in muntii Bucovinei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca esti in cautarea unui loc idilic, in care sa iti eliberezi mintea de probleme si stres, in care sa ti se para desuet sa iti pierzi timpul pe retelele de socializare te anuntam ca l-am gasit ascuns printre munti, mai exact in Bucovina. Pensiunea Irina este locul unde trebuie sa evadezi daca ai la dispozitie cel putin trei zile libere.

Locul se afla in satul Botus, la cativa kilometri de Obcinile Bucovinei si de Izvoarele Sucevei. Noi am trecut pe acolo de nenumarate ori si ne place foarte mult, asa ca ne-am calcat pe inima si am decis sa nu il mai tinem secret.

La Pensiunea Irina va puteti caza in corpul construit ca o casa traditionala, unde proprietarii au respectat instructiunile folosite de stramosi pentru a construi o casa frumoasa si "indemanoasa". Asa ca o sa gasiti inauntru un loc care pastreaza aerul vremurilor de alta data, dar cu dotari moderne, imbinate intr-un stil armonios.

O sa va puteti bucura de aerul tare de munte daca veti lua masa in foisorul, decorat cu obiecte traditionale din Bucovina.

Daca ajungeti acolo, pe langa relaxare si odihna, o sa aveti ocazia sa va plimbati cu sareta trasa de cai, sa faceti foc de tabara, sa vizitati manastirile din zona (Vatra Moldovitei, Manastirea Voronet) sau sa mergeti la Herghelia de cai de la Lucina.

Cei de la pensiune va ofera mancare preparata cu produse bio, dupa retete traditionale. In ceea ce priveste cazarea pentru o camera dubla matrimoniala veti plati 70 de lei pe zi si cei care opteaza pentru apartamentul de 2 camere vor plati 120 de lei pe zi.

Cum ajungeti acolo...
 

Daca mergeti cu masina veti parcurge aproximativ 500 kilometri din Bucuresti, adica un drum de aproximativ 7 ore (Vezi harta).

Puteti alege si varianta cu trenul Bucuresti - Vatra Dornei, care pleaca seara din Gara de Nord si dimineata coborati la Campulung Moldovenesc, dupa care aveti la dispozitie un microbuz pana la Botus. Pentru un bilet la clasa a II - a veti plati suma de 105 lei.

In concluzie...

Poate parea distanta prea mare, dar daca faceti efortul sa ajungeti acolo garantat o sa va placa foarte mult. Asa ca nu uitati sa va luati cateva zile libere ca sa ajungeti la Pensiunea Irina, in Bucovina.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera