Idee de vacanta: Pensiunea Dunarea Veche, locul din mijlocul Deltei Dunarii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Iunie e perioada perfecta sa faceti o scurta vacanta in Delta Dunarii, una dintre comorile naturale ale tarii noastre. Cu asta in minte am cautat un loc unde sa poposim si am descoperit Pensiunea Dunarea Veche, un loc de poveste.

Pensiunea se afla in satul Mila 23 unde se ajunge doar pe apa, cu barca sau cu vaporul din orasul Tulcea, dar merita sa faceti acest efort.

O sa ajungeti intr-un loc care si-a pastrat traditiile, luand in considerare ca satul Mila 23, sat tipic pescaresc, este singura asezare lipoveneasca ce a luat fiinta in delta la sfarsitul secolului trecut si care, in ciuda numeroaselor inundatii (pe vremea cand localitatea nu beneficia de un dig de protectie), a stiut sa-si pastreze sarmul arhaic.

Pe langa odihna si mancare buna, o sa aveti ocazia sa faceti plimbari cu barca pe lacurile si canalele din jurul satului Mila 23, puteti vizita Manastirea Stipoc, Padurea Letea si Sulina. De asemenea, puteti merge in excursii catre rezervatiile de pelicani, lebede sau cormorani.

In ceea ce priveste cazarea aveti la dispozitie camere dotate cu aer conditionat, televizor LCD, baie proprie si apa calda permenent. O camera costa 180 lei/noapte. Mai multe detalii despre cazare gasiti aici. In plus, veti avea wireless gratuit in curte si in foisorul unde se serveste masa.

In ceea ce priveste mancarea o sa va delectati cu multe preparate din peste. Mai multe detalii despre meniu si preturi gasiti aici.

Cum ajungeti acolo...

Daca mergeti cu masina veti parcurge aproximativ 350 kilometri din Bucuresti pana la Tulcea, adica un drum de aproximativ 4 ore (Vezi harta).

Odata ajunsi in Tulcea, pentru a ajunge la Mila 23 aveti doua variante: transfer rapid cu barcile pensiunii sau cu navele de pasageri ale Navrom Tulcea. Daca alegeti varianta navele de pasageri masinile le puteti parca in parcarea Portului Tulcea sau in parcarea din fata Casei Sindicatelor din Tulcea. In ambele cazuri parcarea costa 6 lei/zi /masina. 

Navrom Tulcea opereaza 6 curse pe saptamana pe traseul Tulcea-Sulina. Navele pleaca la ora 13.30 din portul Tulcea si se schimba vaporul in localitatea Crisan de unde se ia un vapor mai mic pe ruta Crisan-Mila 23.  In functie de nava cu care se calatoreste, sunt doua tipuri de preturi, 35 lei si respectiv 42 lei.  Durata calatoriei pana la Mila 23 este de 3,5 ore.

In concluzie...

Pensiunea Dunarea Veche merita cu adevarat sa fie vizitata cel putin o data in viata.

Sursa foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera