Idee de vacanta: Conacul Drahneilor, un loc unic si traditional care se afla in Maramures

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Undeva prin Maramures, acel taram unde traditiile sunt inca pastrate si transmise din generatie in generatie, se afla cel mai frumos conac morosenesc traditional si unic in Romania, Conacul Drahneilor.

Conacul se afla in localitatea Ruscova, iar numele ii vine de la valea in care se afla - Dragmirov, care este strajuita de dealuri inalte. O data ajunsi acolo nu o sa va para rau ca ati ales acest loc, pentru ca arata foarte bine si peisajul te lasa fara cuvinte.

Conacul dispune de un restaurant traditional cu o capacitate de 70 de locuri, iar mancarea este pregatita cu alimente din gospodaria proprie.

Pentru a va relaxa sunteti invitati sa faceti o plimbare, sa dati de mancare la miile de pastravi din crescatoria conacului, sau sa admirati caprioarele si porcii mistreti.

In plus, atractiile turistice din zona pe care le puteti vizita sunt urmatoarele: Mocanita de pe Valea Vaserului, Manastirea Barsana, Cimitirul Vesel din Sapanta, Muzeul Maramuresului de la Sighetu Marmatiei, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei - Sighetul Marmatiei sau Manastirea Sapanta.

La cazare veti plati pentru o camera dubla sau twin - 120 lei, pentru o camera cu 3 paturi - 180 lei, pentru o camera cu 4 paturi - 200 lei si pentru apartament cu pat matrimonial si 2 paturi twin - 200 lei.

Cum ajungeti acolo...

Daca mergeti cu masina din Bucuresti pana la Ruscova veti avea de parcurs peste 550 de kilometri, un drum de aproape 9 ore (Vezi harta).

Daca preferati sa mergeti cu trenul atunci destinatia este Sighetu Marmatiei, iar biletul o sa va coste aproximativ 100 de lei. De acolo puteti ajunge la destinatie cu un microbuz.

In concluzie...

Conacul Drahneilor este locul la care sa mergeti daca vreti o vacanta altfel, in care sa va bucurati de traditii, oameni si peisaj.

Sursa foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera