Idee de vacanta: Castelul Cantacuzino din Busteni, locul cu o arhitectura unica si un restaurant impresionant

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce o perioada au fost abandonate si date uitarii, multe castele din Romania au reinceput sa intre in circuitul turistic. Majoritatea sunt adevarate bijuterii arhitectonice si merita vizitate. Drept urmare cand aveti la dispozitie un weekend ar trebui sa va programati o vizita la Castelul Cantacuzino, din statiunea Busteni.

Fortareata este inconjurata de cascade, grote si fantani arteziene si iti lasa senzatia ca basmele chiar s-au transformat in realitate.

Castelul Cantacuzino are un decor impresionant, unde veti avea ocazia sa vedeti plafoane originale sculptate, casetate  pictate cu motive florale, scari cu trepte realizate din marmura de Carrara, coloanele interioare cu decoratiuni in stil brancovenesc sau usi din lemn cu tabliile sculptate cu blazonul familiei Cantacuzino.

Sursa foto

Programul de vizitare este urmatorul:

  • Luni - Joi 10:00 - 18:00
  • Vineri - Duminica 10:00 - 19:00

Important de stiut este faptul ca intrarea se face din ora in ora respectiv la si 15 minute.´╗┐Mai multe detalii despre preturile biletelor gasiti aici. Dupa ce ati terminat de vizitat castelul puteti sa luati masa la restaurantul Canta Cuisine, care are si terasa.

Incaperile restaurantului sunt create in stiluri diferite de la o ambianta istorica - pivnita de vanatoare - pana la o atmosfera de restaurant elegant, ca voi sa va simtiti bine.

De asemenea, la Castelul Cantacuzino veti gasi loc de joaca pentru copii sau veti putea calari, merge in parcul de aventura sau puteti participa la Jeep Off Road. Iar in cazul in care sunteti in cautarea unui loc altfel pentru a organiza un eveniment deosebit cei de acolo ofera spatii pentru asa ceva. Mai multe detalii puteti descoperi aici.

Cum ajungeti acolo...

Daca mergeti cu masina veti parcurge 130 de kilometri din Bucuresti, adica un drum de aproximativ 2 ore (Vezi harta).

Daca nu puteti merge cu trenul, fiind vorba de un drum de aproximativ 2 ore si pentru un bilet la clasa a II - a veti plati aproximativ 40 de lei.

In concluzie...

Castelul Cantacuzino este destinatia perfecta pentru o zi de sambata sau duminica, unde sa mergeti cu jumatatea sau cu familia ca sa va bucurati de aer curat si atmosfera "boiereasca".

1 comentariu

Idee de vacanta: Castelul Cantacuzino din Busteni, locul cu o arhitectura unica si un restaurant impresionant
Alin
#1 -

Comentariu nou

Trenul e mult mai ieftin daca nu mergeti cu cfr-ul..vedeti ca mai exista si regiotrans :P si e mult mult mai ieftin si mai rapid.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera