I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu este prima data cand va spunem ca Bucurestiul are o Delta, una foarte frumoasa si care are nevoie de sprijin si presiune pe autoritati pentru a nu fi transformata in groapa de gunoi sau alte constructii inutile.

In urma demersurilor demarate in anul 2012 de catre Asociatia Salvati Dunarea si Delta alaturi de mai multi specialisti biologi, ecologi si geologi, Academia Romana a avizat pozitiv, in mai 2013, infiintarea Parcului Natural Vacaresti. Insa, chiar si asa, totul a ramas in faza de proiect. In plus, in mod constant mai apare cate un incendiu, despre care ne vine greu a crede ca sunt accidente, din moment ce doar in 2013, pompierii au avut de stins aici peste 15 astfel de incendii.

Va reamintim ca pe cele 190 de hectare se intind canale, lacuri in miniatura, cu vegetatie specifica zonelor umede si peste 90 de specii de pasari (ulii, fazani, rate salbatice – dintre care numeroase ocrotite prin conventii internationale), mamifere, pesti, amfibieni etc.


foto: Helmut Ignat / Parcul Natural Vacaresti

Pe pagina de Facebook dedicata Parcului Natural Vacaresti am descoperit foarte multe fotografii superbe cu fauna si flora de aici.

Asa cum puteti vedea mai sus, un caine fugareste o vulpe. Iar acest lucru se intampla in Bucuresti.  


foto: Helmut Ignat / Parcul Natural Vacaresti

Rolurile principale ale parcului natural ar fi educatia, cercetarea, turismul, relaxarea si conservarea.

Parcul Natural Vacaresti ar putea deveni o atractie turistica, un loc de recreere si un spatiu de conviețuire in armonie intre vietuitoarele salbatice si comunitatea locala.


foto: Tufareanu Mircea / Parcul Natural Vacaresti

In ce capitala europeana mai exista o delta in mijlocul orasului, inconjurata de blocuri, cu zeci de specii de animale salbatice ce intra in contrast cu mediul urban?

Noi credem ca foarte multi turisti ar veni sa viziteze Parcul Natural Vacaresti, daca acesta ar fi amenajat si promovat.


foto: Tufareanu Mircea / Parcul Natural Vacaresti

De asemenea, Reteaua Internationala Wetland Link, o organizatie mondiala a centrelor de invatamant din zonele umede, a trimis o scrisoare, pe 12 februarie, catre ministrul de atunci al Mediului, Rovana Plumb, si catre primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prin care isi arata sprijinul pentru infiintarea Parcului Natural Vacaresti.

Specialistii internationali spun ca "aria are potentialul de a deveni una dintre cele mai importante zone umede ale retelei".


foto: Tufareanu Mircea / Parcul Natural Vacaresti

In cele cateva poze de pe pagina Parcul Natural Vacaresti pe care am ales sa vi le prezentam aici se poate observa cu usurinta diversitatea si numarul mare de specii de animale ce pot fi intalnite aici. 


foto: Helmut Ignat / Parcul Natural Vacaresti

Asa cum spun si cei de la Ecopolis, efectele acestui parc natural sunt cel putin binefacatoare:

- un spectacol autentic al naturii situat la 4 km de Piata Universitatii
- 200 de ha de spatiu turistic si de agrement in Bucuresti
- un muzeu viu pentru zecile de mii de elevi ai Capitalei
- un plaman in plus pentru fiecare locuitor al Sectorului 4, cel putin


foto: Helmut Ignat / Parcul Natural Vacaresti

Dar nu doar zecile de specii de animale care traiesc aici sunt spectaculoase, ci si speciile de plante.

Primavara, delta Vacaresti este o adevarata explozie de culori. Alegeti s-o vizitati si o sa va convingeti singuri. 


foto: Helmut Ignat / Parcul Natural Vacaresti

Pentru realizarea Parcului Natural Vacaresti mai lipseste un singur document: Avizul suprafetei administrative a ariei protejate, pe care trebuie sa-l dea Consiliul General al Municipiului Bucuresti sau cel local, de la Sectorul 4, al primarului Piedone, ambele fiind in acest caz valabile.foto: Helmut Ignat / Parcul Natural Vacaresti

Ar fi tare frumos ca Groapa Vacaresti sa fie transformata in zona protejata, sa fie curatata, iar speciile de animale de acolo ocrotite. Si in cativa ani sa putem merge acolo nu ca la groapa de gunoi sau ca la o gradina zoologica, ci ca in Delta Dunarii.


foto: Helmut Ignat / Parcul Natural Vacaresti

Toate pozele au fost preluate cu acceptul celor de la Parcul Natural Vacaresti

Zbor deasupra Lacului Vacaresti

10 comentarii

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
Mircea Tufareanu
#1 -

Balta Vacaresti

Ma bucur ca exista oameni care se straduiesc si reusesc sa prezinte acest balta Vacaresti asa cum este fara sa denatureze realitatea numai privind de pe margini si poate astfel va trezi interesul si celorlalti iubitori de natura fata de acest loc la indemana noastra si care ar trebuii pastrat ca un "plaman verde" in acest oras betonat si prafuit.

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
vacaresti
#2 -

vacaresti tergiversare,

PROPRIETARII ACESTOR TERENURI NU MINT, NU AGASEAZA SI NU AMENINTA PE NIMENI ! In schimb TERGIVERSAREA SI AMANAREA RETROCEDARII terenuri nu constituie decit, printre altele, un grav abuz in serviciu contra intereselor persoanelor!!!! Sa se respecte legile privind regimul juridic al unor immobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, cu modificările şi completările ulterioare, sa respecte Dreptul de proprietate Sa se rezolve litigiile, sa se elibereaza Titlurile de Proprietate si dupa aceea puteti face ce vreti voi ONG-ule! Nu uitati ca nu s-a reziliat Contractul de Concesionare nr.1/2003 incheiat pe 49 de ani, unei firme de apartament respectiv “S.C. Royal Romanian Corporation S.A.” pentru realizarea unui asa zis complex cultural sportiv, in care erau prevazute un cartier de vile si hoteluri. si probabil se vor plati despagubiri sau vom suporta despagubirile si din buzunarul vostru si al nostru >.Pana cand se vor indeplini toate acestea nu este decat amagire fata de cetateni cat si fata de proprietarii de drept ai terenurilor din Vacaresti – minciuna parc Vacaresti?buzunare umflate cu bani de la Uniunea Europeana sau interese pentru inca un tun imobiliar???? !!!! Povestea cu zona mlastinoasa se pare ca nu constituie altceva decit o alta incercare de pacalire a proprietarilor de drept a acestor terenuri care timp de 24 de ani sint supusi la nenumarate abuzuri NU A FOST EMIS NICI UN DECRET DE EXPROPRIERE!!! Oficial sunt considerate imobile preluate in mod abuziv. In realitate, autoritatile refuza nejusificat sa solutioneze notificarile proprietarilor MINISTERUL MEDIULUI SA RESPECTE LEGEA SI SA TRIMITA TERENUL LA COMISIA RETROCEDARII PENTRU A FI RESTITUIT TERENUL CATRE ADEVARATII PROPRITARI DE DREPT.
Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa? Tu poti sa renunti la proprietatea ta??!!

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
vacaresti
#3 -

vacaresti incalcare legi retrocedare, dreptul de proprietate

Dreptul de proprietate este principalul drept real şi de fapt ocupă locul central în cartea a doua „Drepturile reale”. Dreptul de proprietate de proprietate mai este considerat ca fiind cel mai complet drept real, fiindcă întruneşte în mâinile proprietarului toate atributele acestui drept şi anume dreptul de posesiune, dreptul de folosinţă şi dreptul de dispoziţie.
Dreptul de proprietate este acel drept subiectiv ce conferă titularului exercitarea în putere proprie şi în interes propriu a atributelor de posesie, folosinţă şi dispoziţie asupra bunurilor sale

nu le este respectat nici dreptul de proprietate nici dreptul de folosinta al proprietatilor. Ce inseamna drept de folosinta: Proprietatea poate fi privată sau publică Acolo nu sunt exproprieri - exproprierea - Proprietatea în cauză trebuie să fie egală ca valoare atât pentru proprietarul bunului cât și pentru cel ce dorește să îl deposedeze . Retrocedati, expropriati ! Cum au facut recesamantul celor 90 de specii de insecte !!!?? Zona "Acumulare Lac Vacaresti" zona in care citeva sute de proprietari deposedati abuziv de regimul comunist, sint supusi incepind cu anul 1991 la nenumarate abuzuri. Mentionez ca in aceasta zona NU a fost niciodata un lac, doar Nicolae Ceasusescu a dorit in 1988 realizarea unui lac de agrement prin ridicarea unui dig, dar nu a avut niciodata curajul sa semneze vre-un decret sau vre-o concesionare, sau sa exproprieze proprietarii de drept ai acestor terenuri.

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
vacaresti
#4 -

vacaresti incalcare legi retrocedare,

indeplinirea obligatiei de restituire in natura catre adevaratul proprietar.
Legii nr. 247/2005 care a adus modificari si Legii nr. 10/2001 acesteia care permit solutionarea notificarilor depuse in baza acestei legi de catre proprietarii de terenuri deposedati abuziv din zona "Amenajare Lac Vacaresti" . Azi sunt Procese de rectificarea cartii funciare, Azi este un cadastru nou al lacului. Azi sunt Titluri de Proprietate emise de primaria sectorului 4, de Prefectura, de Primaria capitalei, sunt emise Ordine de punere in posesie de Ministerul mediului. De ce nu sunt chemati proprietarii, care nu sunt putini la numari peste 148 de proprietari pe listele Primariei sectorului 4 si La Ministerul mediului de 7 ani pe Legea 10
- art. 10 alin 3.1. "Se restituie în natură inclusiv terenurile ori lucrările aprobate au fost abandonate."
- art. 10 alin 3.2. " unităţii deţinătoare, dacă persoana îndreptăţită achită acesteia o despăgubire reprezentând valoarea de piaţă a construcţiei respective, stabilită potrivit standardelor internaţionale de evaluare."
- art. 11 alin. 2 "În cazul în care construcţiile expropriate au fost demolate parţial sau total, dar nu s-au executat lucrările pentru care s-a dispus exproprierea, terenul liber se restituie în natură cu construcţiile rămase, iar pentru construcţiile demolate măsurile reparatorii se stabilesc în echivalent".
- art. 14 alin. in natura,prin decizie sau, dupa caz, prin dispozitie motivata a organelor de conducere ale unitatii detinatoare."
- art. 20 alin. rate de prezenta lege, este interzisa instrainarea, concesionarea, locatia de gestiune, asocierea in participatiune, ipotecarea, locatiunea, precum si orice inchiriere sau subinchiriere in beneficiul unui nou chirias, schimbarea destinatiei, grevarea sub orice forma a bunurilor imobile - terenuri si/sau constructii notificate potrivit prevederilor prezentei legi."

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
vacaresti boala grea
#5 -

bani cheltuiti din buzunarele cetatenilor , "arie" pe suferinta altora

putin probabil ca municipalitatea sa gaseseasca fonduri pentru a construii un parc acolo, fiind mult mai multe probleme mai importante de rezolvat. La momentu actual nu au bani nici sa termine pasajul rutier suprateran de la Vacaresti (daca tot vorbim de zona respectiva)
Asadar Delta Bucuresti, care defapt nu e delta va devenii un proiect pus in standby 10-15 ani, pe studiul careia se vor cheltuii milioane de euro pentru diverse studii facute de diverse firmulite portocalii, verzi, rosii...asadar mai bine fac o linie de tren si o autostrada pana in delta adevarata ca bucuresteanu preocupat de mediu inconjurator sa vada Pelicani

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
vacaresti boala grea
#6 -

cum se respecta dreptul de proprietate cum se respecta legea, cine discuta cu proprietarii?

LIVIU MIHAIU declara : - “Nimic din ce înseamnă viziunea noastră, a organizațiilor nonguvernamentale, Salvați Delta, Ecopolis, WWF, ProPark, și a Ministerului Mediului, nu poate fi realizat fără respectarea dreptului cetățeanului care are terenul câștigat în instanță. Apoi, se poate face o expropriere în interes public, iar oamenii să fie despăgubiți la nivelul pieței imobiliare”, spune Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
vacaresti
#7 -

Nu s-a restituit, nu s-a expropriat, nu s-a reziliat

Nici nu s-a restituit nici nu s-a expropriat la jusa si dreapta valoare si nici nu s-a reziliat Contractul de Concesionare nr.1/2002 , incheiat pe 49 de ani! Cat vom plati din buzunarul cetateanului despagubiri catre concesionar. ?

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
vacaresti
#8 -

vacaresti incalcare legi retrocedare, dreptul de proprietate

TERGIVERSAREA SI AMANAREA RETROCEDARII catre adevaratii proprietari de drept ai acestor terenuri nu constituie decat, printre altele, un grav abuz in serviciu contra intereselor persoanelor! Sa se respecte legile privind regimul juridic al unor immobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.. Sa se rezolve litigiile, sa se elibereaza Titlurile de Proprietate si dupa aceea puteti face ce vreti voi ONG-ule!Nu s-a reziliat Contractul de Concesionare nr.1/2003 incheiat pe 49 de ani, unei firme de apartament respectiv “S.C. Royal Romanian Corporation S.A.” pt.un complex cultural sportiv, erau prevazute un cartier de vile si hoteluri vor plati despagubiri sisuportam despagubirile din buzunarul vostru si al nostru Pana cand se vor indeplini toate acestea nu este decat amagire si bataie de joc atat fata de cetateni cat si fata de proprietarii de drept – minciuna parc Vacaresti? buzunare umflate cu bani de la Uniunea Europeana sau interese pentru inca un tun imobiliar???? !!!! Povestea cu zona mlastinoasa se pare ca nu constituie altceva decit o alta incercare de pacalire a proprietarilor de 24 de ani NU A FOST EMIS NICI UN DECRET DE EXPROPRIERE!!! OCUPAREA TERENURILOR SI DEMOLAREA LOCUINTELOR AU AVUT LOC FARA VREO FORMA LEGALA!! In plus norma si spiritul tuturor legilor proprietatii emise dupa 1989 este tocmai acela de a se retroceda imobilele confiscate abuziv in cei 45 de ani de comunism. Terenurile sunt concesionate si luate abuziv fara titlu de catre Statul Roman !!! In realitate, autoritatile refuza in mod nejusificat sa solutioneze notificarile proprietarilor care le-au fost preluate fara titlu valabil MINISTERUL MEDIULUI SA RESPECTE LEGEA SI SA TRIMITA TERENUL LA COMISIA RETROCEDARII PENTRU A FI RESTITUIT TERENUL CATRE ADEVARATII PROPRITARI DE DREPT.!!! Propr.solicita decat restituirea terenului care le apartine.

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
voce
#9 -

minciuni, bani europeni care nu se nejustifica

Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa???? Tu poti sa renunti la proprietatea ta?????????!!!
Numai parcuri, parcuri, parcuri - aici se fura cei mai multi bani, si-au golit buzunarele , au papat banii de la UE pentru Delta adevarata si acum au gasit iar sa-si umple buzunarele iar de la UE Rusine ce trebuie sa vedeti si sa spuneti ce este corect bagati capul in nisip ...Nu avem scoli, nu avem spitale, nu avem camine pentru batrani, copii, nu avem gradinite, nu avem fabrici si uzine, nu avem cultura, demolam muzee. cinematografe, se fura ca in condru de toti care au fost sau sunt la putere, avem minciuni, avem manipulari la tv, avem copii desculti, avem copii, batrani care nu un mancat o banana, avem tarani care nu au apa, lumina, avem persoane cu dezabilitati care nu au cine sa le urce carucioarele sa poata vedea si ei cum mai este aerul, avem analfabeti, avem batrani fara dinti in gura pentru ca nu au bani sa se ingrijeasca de sanatatea lor, avem ordonante peste ordonante, avem un leu la slarii, pensii si pe urma avem impozit inzecit de ramanem cu salariul, pensia mai mica decat am avut-o, avem caini care de foame mananca si ei copii, avem politicieni carora le imfloreste contul si le rasar proprietati ca ciupercile dupa ploaie, avem manipulatori, asa zisi mediatori-ong care ne mint "frumos" pentru ca ne cred prosti, avem prosti care ne cred prosti, avem apa la genunchi pentru ca nu avem caldura , oprim caloriferele sa facem economie, NOI AVEM NIMIC SI NU AVEM DE TOATE !!!!!..

I <3 Bucuresti: fotografii superbe cu animalele si plantele din Delta din Bucuresti
vacaresti
#10 -

bani cheltuiti din buzunarele cetatenilor , "arie" pe suferinta altora

Cei care viseaza “Delta” Vacaresti nu fac altceva decat sa aduca prejudicii morale unor oameni care de 23 de ani care sunt victimele celui mai mare abuz si hotie in materie de retrocedari de la nivelul capitalei.
Mai mult decit atat pe langa prejudiciile morale care sunt certe le poate aduce acestora grave prejudicii materiale care sant acum aproape iminente
Eu stau in blocurile noi din str.Savinesti, blocuri aprobate de primarie, blocuri cu 2 subsoluri. Din cauza ca Apele Romane si Primaria Bucuresti au inchis canalele de scurgere catre Dambovita in zona respectiva s-au creat in ultimii 6 ani adevarate lacuri. Nivelul panzei freatice a crescut si fundatiile blocurilor au ajuns sa stea in apa! Ce se va intampla cu aceste blocuri? In mod sigur Apele Romane , Academia Romana si Primaria Bucuresti vor raspunde in caz de CATASTROFA ! NU ESTE O GLUMA DOMNILOR INCOMPETENTI CARE SUNTETI BUGETARI, LUATI BANI CU GHIOTURA SI VA URMARITI DOAR INTERESELE PERSONALE!
Nu mai vorbesc de faptul ca zona aceasta neasanata din primavara pana toamna tarziu sunt TANTARI CAT UNGHIA, AVALANSE DE CAPUSE, INSECTE DE TOT FELUL SI SERPI!
Pe autoarea articolului , cat si pe cei din toate organizatiile ,, nonprofit,, !!! ii sfatuiesc sa mearga acasa , la tara unde isi au originile si sa isi caute natura acola si sa ne lase cu aceasta HOTIE ORDINARA ! Stim ca de fapt pe acestia ii intereseaza sa ,, haleasca ,, eventuale fonduri europene si niste parteneriate publiC-privat. Ne lasati cu grija voastra, grije a la ,,Mazare,,? Terenurile sunt ale proprietarilor, amenajati zona, desecti, construiti un cartier cum a fost construit si COTROCENIUL acum o suta de ani!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera