I <3 Bucuresti: Conacul cu jaguari batrani in curte

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe strada Alexandru Philippide am ajuns intamplator, incercand un drum mai scurt spre terasa barului Alandala, si ne-a parut imediat bine ca nu am luat-o pe drumul obisnuit (bld. Dacia). Strada este superba, plina de vile si conace in stil neo-romanesc, cu peste 100 de ani in spate, unele renovate, altele parasite sau, poate, chiar bantuite.

Ne-am minunat la fiecare poarta, dar cand am ajuns la cea de la numarul 9... ne-am zis ca am dat peste o adevarata comoara. 

Casa cu jaguari batrani in curte Casa cu jaguari batrani in curte Casa cu jaguari batrani in curte

In curtea unui conac ce parea parasit, stateau ingramadite cinci masini de epoca, adevarate bijuterii pentru orice colectionar. 

Trei dintre ele erau Renault 16, iar doua erau Jaguar XJ6. In fata casei mai era parcat inca un Jaguar XJ12 (corectati-ne daca gresim). Toate aratau ca si cand ar fi fost parasite brusc, ca si cand proprietarul a fugit din tara in urma cu ani buni, din cine stie ce motive...

La acest capitol ne-am facut multe scenarii, pe care, din pacate, nu am putut sa le probam daca sunt sau nu adevarate, pentru ca strada era pustie si nu am avut pe cine sa intrebam despre povestea conacului cu jaguari.

Ma rog, pe cineva tot am gasit, dar povestea devine un pic creepy... Un baietel de vreo 7-8 ani se dadea cu bicla prin fata unei case vecine, asa ca ne-am zis sa-l intrebam pe el, poate, cine stie... Baietelul ne-a spus doar atat: "Sa nu sa intrati in curte! Sa nu ziceti ca nu v-am spus!" Apoi a fugit cu bicicleta si nu l-am mai vazut...

Casa cu jaguari batrani in curte Casa cu jaguari batrani in curte

Nu am intrat in curte, dar toata intamplarea ne-a facut sa ne tot gandim la misteriosul conac cu jaguari si ce ar putea sa ni se intample daca data viitoare sarim gardul. Probabil ne-am trezi luati la intrebari de politia locala, dar daca, de fapt, la iesire ne-ar urmari un blestem toata viata.

Un lucru este oricum sigur, cine a locuit aici a avut foarte multi bani, dar o poveste nu foarte fericita. Sau, cine stie...

Daca stiti mai multe despre acest subiect, va rugam, spuneti-ne si noua.

Vezi toate pozele din galerie
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera