I <3 Bucuresti: Casa Fagure, cel mai frumos bloc din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In cartierul Militari se afla cel mai colorat bloc din Bucuresti, dar nu este si cel mai frumos bloc din Bucuresti.

Un ansamblu de locuinte din zona Eminescu-Polona-Tunari a fost desemnat cea mai frumoasa cladire de locuit din Bucuresti la editia de anul acesta a Anualei de Arhitectura

Am trecut accidental pe langa "Casa Fagure", cum am numit-o noi, in urma cu cateva saptamani, cand am lasat rotile bicicletei sa ne rataceasca prin labirintul de stradute din aceasta zona. Cand ne-am trezit in fata "Casei Fagure", am avut senzatia ireala ca am pedalat pana in Olanda, unde am mai vazut astfel de cladiri de locuit.

I <3 Bucuresti: Casa Fagure, cel mai frumos bloc din Bucuresti

Initial am crezut ca este un showroom pentru vreo companie de mobila de lux, pentru ca ce am vazut prin ferestrele imense si fara perdele arata ca si cand ar fi fost aranjat la milimentru si cu mare atentie la detalii pentru un photo shooting.

Ne-am tot contrazis in acest sens, asa ca am intrebat pe unul dintre vecinii iesiti pe strada daca blocul este de locuinte sau este "magazin de mobila". Ne-a raspuns ca "îs oameni care locuiesc in ciudatenia asta." Da', ce, casa lui nu ne place? Era frumoasa si casa lui, dar o sa vedeti si voi ca la o plimbare pe strada Dogarilor, nu o sa mai fiti atenti la nimic decat la Casa Fagure.

De curand am aflat ca aici, pe str. Dogarilor 30, sunt 77 de apartamente si 2 ateliere-magazin, ca intregul ansamblu de locuinte se intinde pe 8.500 de mp. De asemenea, am mai aflat ca cel mai frumos bloc din Bucuresti a fost realizat de sase arhitecti: Andrei Serbescu, Adrian Untaru, Claudiu Forgaci, Valentina Tigara, Bogdan Bradateanu si Simina Ignat.

Mai jos aveti si poze din alte unghiuri, cu mai multe detalii si cu interiorul superbei cladiri (click pentru a le face mai mari):


sursa foto

1 comentariu

I <3 Bucuresti: Casa Fagure, cel mai frumos bloc din Bucuresti
andrei
#1 -

titlu

I <3 Bucuresti...asta numiti voi titlu ?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera