De ce merita sa iti petreci o zi de weekend la Domeniul Stirbey - Buftea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Iarba verde, aer curat si liniste e ceea ce cautam cand am vrut sa fugim putin din Bucuresti. Pentru ca nu aveam la dispozitie prea mult timp, cu gandul la urmatorul Summer Well 2014, am dat o fuga pana la Domeniul Stirbey.

Din Bucuresti pana la Buftea am facut aproximativ 30 de minute si o data ajunsi acolo am parcat fix in incinta domeniului, in parcarea special amenajata.

Am dat peste un loc linistit, cu o atmosfera placuta si relaxata. Era liniste, soare, si parinti cu copiii care se plimbau alene pe aleile de langa palat sau prin padure.

Palatul Stirbey a fost construit intre anii 1855 - 1864 de catre Barbu Stirbey, domnul Tarii Romanesti... Figuri importante pentru Romania moderna au fost adesea oaspeti ai Domeniului Stirbey incepand cu insasi Regina Maria, care a petrecut mult timp acolo.

In 2007 a fost redeschis publicului si poate fi vizitat in intervalul orar 10:00 - 23:00. Trebuie sa mai stiti ca martea este inchis. Intrarea pe domeniu este gratuita.

Am facut o plimbare catre Capela Sfanta Treime. Ca sa ajungem acolo am trecut peste podul care traversa lacul, unde am zarit o gratioasa lebada neagra.

Si Capela Sfanta Treime ne-a placut foarte mult, desi parea abandonata intr-o lume de mult apusa. In mod special am admirat arhitectura si treptele.

Daca vreti sa stati la iarba verde puteti sa va aduceti o patura cu voi si sa va asezati. Atunci cand vremea e frumoasa, este ideal pentru un picnic dar puteti sa va plimbati cu bicicleta, rolele, sa jucati badminton, sa cititi sau sa va plimbati.

Am vizitat si Palatul Stirbey si ne-a placut, are incaperi mari pline de istorie, cu mobilier de pe vremuri.

Mai trebuie sa stiti ca la domeniul Stirbey se poate manca la restaurant sau pe terasa palatului. Asta daca nu se intampla evenimente private, care sunt destul de dese din cate am inteles. Pentru atunci cand gasiti restaurantul deschis, puteti consulta meniul in fotografia de mai jos:

In concluzie...

Domeniul Stirbey este locul ideal unde sa mergeti in apropiere de Bucuresti daca aveti la dispozitie cateva ore sau o zi de weekend de pierdut in aer liber. Este spatiu suficient, aer curat si liniste ca sa reveniti in oras cu bateriile reincarcate.

3 comentarii

De ce merita sa iti petreci o zi de weekend la Domeniul Stirbey - Buftea
Caelea
#1 -

Merita

E de incercat si restaurantul, mancare la preturi decente pentru o asemenea locatie si au cea mai mare portie de papanasi din cate am vazut. Evenimentele le-au mutat la cort deci terasa este libera si in weekend. Mi se pare o alternativa mult mai linistita la Mogosoaia.

De ce merita sa iti petreci o zi de weekend la Domeniul Stirbey - Buftea
Diana
#2 -

Comentariu nou

Nu corespundă programul cu ce am vazut pe net, iar intrarea e 50 lei de persoana!

De ce merita sa iti petreci o zi de weekend la Domeniul Stirbey - Buftea
Ioana
#3 -

Au pus gheara incompententii pe domeniu

Am fost in timpul saptamanii cu familia si nu se putea intra. Eram dispusa sa platesc o taxa / nu spaga/ adica bilet de intrare ca sa vizitez, insa ministerul culturii si al turismului au facut in asa fel incat sa se stearga la fund cu istoria romanilor, sa disparem cu totul vor hotii needucati si politicienii. Aceste ministere au "dat domeniul Stirbei" contra unui comision gras unora, care sa-u facut proprietari neglijenti acolo... Asta e tarisoara noastra... sau se contureaza din ce in ce mai clar ce diferente majore exista intre principate??? cum se fura la greu in Muntenia si Moldova si cum Transilvania isi vede de drumul ei, adica progreseaza?...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera