Cum arata singura strada in trepte din Bucuresti dupa ce a fost pictata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am trecut si noi pe la mult laudata, promovata si, mai nou, pictata strada in trepte din Bucuresti, locul unde foarte multi bucuresteni s-au grabit sa se pozeze in acest week-end. Va spunem de pe acum ca am fost dezamagiti de ce am descoperit aici.

Pana nu de mult, singura strada in trepte din Bucuresti se prezenta astfel: "Desi neingrijita, plina de ierburi, cu gunoaie aruncate ici-colo si cu capace de canal lipsa, ingradita de gardurile ruginite si cu treptele ciobite pe mijlocul carora urca o balustrada urata din cea mai banala teava, strada in trepte Xenofon are un rol nobil - te duce in cel mai inalt punct natural din Bucuresti, dealul Filaret."

Ne-am bucurat sa descoperim ca intre timp balustradele au fost vopsite, canalul acoperit, gaurile din asfalt acoperite si treptele au fost reparate.

Ideea de a picta singura strada in trepte din Bucuresti, ni s-a parut la inceput buna. S-a facut de curand si la Tg. Mures si ne asteptam la un rezultat asemanator...

Din pacate, la fata locului intregul proiect ni s-a parut lipsit de imaginatie: de ce sa pictezi cladiri din Bucuresti, pe langa care orice bucurestean trece aproape zilnic (Casa Poporului??? WTF?) si nu altceva? Cateva exemple de unde s-ar fi putut inspira, gasiti aici.

De asemenea, proiectul din Tg. Mures este minunat, iar ceva similar ar fi fost mult mai potrivit si pentru Bucuresti.

 Bucurestiul la scara, strada Xenofon pictata Bucurestiul la scara, strada Xenofon pictata

"Cu ajutorul unei palete de culori deschise, care sugereaza optimismul si pofta de viata, strada Xenofon a capatat o noua infatisare, in acord cu vitalitatea si mobilitatea specifice unui oras modern. Ideea layout-ului a venit in urma unor brainstorming-uri repetate, principala dorinta fiind aceea de a marca intr-un singur spatiu locurile exponentiale ale Bucurestiului", spune un comunicat de presa despre acest proiect.

In primul rand, culorile sunt destul de sterse si nu foarte optimiste... mult verde si albastru. Nimic spectaculos. Niste culori mai aprinse, mai calde, ar fi fost mai optimiste.

Bucurestiul la scara, strada Xenofon pictata Bucurestiul la scara, strada Xenofon pictata

De asemenea, se mai spune ca Bucuresti la scara este "un proiect socio-cultural". Care este partea "socio" a cladirilor pictate pe treptele strazii Xenofon? Noi nu ne-am prins.

Mai socio-cultural ar fi fost un proiect de genul graffitiului care se schimba in fiecare an pe strada Arthur Verona si care de fiecare data are o tema sociala/ politica. De exemplu:

Ma rog, nu vrem sa parem mai carcotasi decat suntem. Insa, chiar ne pare rau ca un proiect ce ar fi putut fi mult mai misto si de impact (si socio-cultural!) s-a limitat la o idee atat de simpla si de banala.

Bucurestiul la scara, strada Xenofon pictata Bucurestiul la scara, strada Xenofon pictata

Mai avem o intrebare: De ce ti-ai face o poza cu Casa Poporului pictata naiv pe niste trepte, cand iti poti face o super poza cu panorama de pe terasa hotelului Carol Parc (locul unde te duce strada in trepte)? Sau cu Mausoleul din Parcul Carol, care este fix peste drum de strada Xenofon...

Vezi mai multe poze cu strada Xenofon dupa ce a fost pictata

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera