Cele mai frumoase locuri din Bucuresti unde poti sa citesti o carte

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vara a venit, asa ca nu mai avem nicio scuza sa stam in casa. Si, pentru ca ne plac foarte mult cartile si plimbarile in acelasi timp, ne-am gandit sa imbinam aceste doua pasiuni.

In Bucuresti, gasim tot feluri de locuri ascunse de agitatia orasului, adevarate oaze de liniste unde poti lua o pauza de la stresul cotidian.

Si ce e mai frumos decat sa stai sa citesti o carte intr-un astfel de loc? Noi avem cateva recomadari pentru voi, speram sa va placa.

Gradina de citit - Biblioteca Metropolitana Bucuresti (citeste cronica)

Cine nu a fost pana acum in acest loc secret si racoros din mijlocul Bucurestiului, trebuie neaparat sa ii faca o vizita. Veti descoperi o curte plina de flori - noi ne-am indragostit de iasomiile incantatoare - si copaci verzi numai buni de stat sub ei in aceste zile calduroase.

Atmosfera este relaxata, wi-fi-ul gratuit, cafea si carti de citit puteti lua din interiorul bibliotecii, asa ca oricand aveti nevoie de un moment de repaos (sau umbra) sunteti asteptati aici.

 

Gradina Eden (citeste cronica)

Gradina de vara Eden, cea mai mare si verde terasa din centrul Bucurestiului, e un loc numai bun pentru o dupamiaza linistita in compania unei carti.

Fie ca vreti sa stati in hamac sau la o masa mai retrasa, aici gasiti toata linistea de care aveti nevoie. Asta bineinteles pana seara, cand terasa e full.

 

Gradina Verona (citeste cronica)

Pe langa bauturile foarte bune, la Verona gasiti si o atmosfera relaxata, linistita, numai buna pentru citit. Noi am vazut foarte multi oameni care vin acolo acompaniati de carti, asa ca merita sa incercati.

 

Gradina Japoneza

Situata in Parcul Herastrau, Gradina japoneza e o adevarata oaza de liniste. Aici poti veni cu o patura si sa stai pe pajiste, fiind un loc minunat si pentru picnic.

Fantani, flori de toate felurile, toate fac din Gradina Japoneza un loc ferit de zgomotele orasului.

 

Gradina Botanica

Gradina Botanica e mereu o varianta buna pentru cei care doresc sa se relaxeze, sa citeasca o carte in liniste, sa mearga cu patura pe iarba si sa faca un picnic.

 

Infinitea  (citeste cronica)

Atmosfera de pe terasa este minunata, o adevarata oaza de liniste peste care domneste doar un jazz linistit, in surdina, si trilurile mierlelor.

Gradina este si ea superba, umbroasa si racoroasa, plina de plante si printre care sunt asezate masute, scaune si bancute din fier forjat, dar comode, ceainice de toate felurile imprastiate peste tot, felinare, candelabre si lampi cu abajur. Un decor excelent pentru un roman pe care sa il devorezi cu un ceai negru rece alaturi.

  

Lente Armeneasca (citeste cronica)

Ferit de strazi aglomerate si zgomote de masini, Lente Armeneasca e un loc atat de linistit, incat iti vine sa stai toata ziua acolo. Umbra, banci comode si limonade foarte bune, noi zicem ca e un loc numai bun de citit.

 

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera