Am fost pe TransBucegi - un drum de poveste prin muntii din Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Soseaua TransBucegi este cunoscuta si sub numele de Drumul Babelor si este singurul drum care ne poarta prin Muntii Bucegi, pana la apropierea obiectivelor turistice - Sfinxul si Babele.

Drumul are o lungime de 20 de km, din care 17 sunt asfaltati, si se desprinde din drumul judetean DN71, care face legatura intre Sinaia si Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000.

S-au investit peste 10 milioane de euro in realizarea acestuia (lucrarile au inceput in 2010) si nu este deschis oficial, desi sunt foarte multi soferi sau biciclisti care profita de peisajele acestuia.

Cei 17 km asfaltati din Transbucegi duc drumul pana la o altitudine de 1925 metri.

Drumul este foarte ingust, si abia pot trece doua masini una pe langa cealalta, asa ca recomandam parcurgerea acestuia cu atentie.

Mai mult, veti vedea peisaje care confirma inca o data frumusetea tarii noastre si de care ni se rupe sufletul daca ar ajunge (in mod clasic) pline de gunoaie aruncate din masina sau sticle de bere.

Chiar nu credem ca e greu ca gunoaiele dintr-o masina sa fie puse intr-o punga si aruncate la gunoi si nu pe drum, atunci cand se coboara din masina pentru a face poze.

Daca va hotarati sa faceti o plimbare pe acest drum, atunci sa stiti ca puteti ajunge in zona Padina - Pestera  unde poate fi vizitata Manastirea Pestera din Pestera Ialomicioarei, la lacul Bolboci, dar puteti face si trasee pana la Varful Omu.

Toate detalii de care aveti nevoie le gasiti aici.

Noi va recomandam cu mare drag sa pasiti in afara Bucurestiului pentru a vedea acest drum - se merge bine, este liber si curat (pentru moment), iar peisajele pe care le veti vedea o sa va taie rasuflarea.

Abia asteptam sa aflam si de la voi impresii, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Album foto

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera