Wtf? What the f*** is wtf?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Treaba asta cu cheta pentru copiii sarmani este mai presus de stresanta, enervanta si ridicola, nobila. Este nobil sa strangi bani pentru cei aflati in nevoie ba chiar mai nobil ar fi sa ii si donezi respectivilor. De ce nu pot sa trec peste pragul psihologic stresanto-enervanto-ridicol?

Din cauza celor care fac cheta sau mai degraba a celor cativa care au chiulit in primii sapte ani de viata de la lectiile de decenta si bun-simt pe care le preda in parabole bunica.

De pilda, in pasajul de la universitate sa afla un exemplar straniu din aceasta specie, jum'ate hilar-jum'ate dubios. Musiul "Vetefe" - ii zic asa pentru ca nu il aud zicand decat what the fuck, who the fuck, why the fuck, fucking fuck off s.a.m.d. - e un rocaras de vreo 22 de ani, trist si cu reale probleme de comportament, care pe langa faptul ca nu strange bani pentru copiii flamanzi ci pentru cafea lui de dimineata are si o abordare americaneasco-mistocara de mare efect si ultra-convingatoare:

"The fuck! Uite, eu strang..." Nu mai conteaza ce zice mai departe pentru ca treci rapid pe langa el. In spate ti se striga scurt: "Fuck off!" Si azi va bea cafea de la dozator. :(

M-am oprit sa il ascult intr-o zi, in ciuda avertismentului Andressei, uite-asa la 'sto sa vad ce the fuck are de zis. Huge fucking mistake. Pentru ca din demersul de vanzare a cartotecii colorate constat ca insul cel uber-cool doar the fuck are in cap. La propriu. Dupa ce-i las 2 lei grei pentru mazgaleala, facand un slalom nervos printre micile remarci perverse, il intreb despre "meseria" lui si despre felul in care un tanar face voluntariat, nu-i asa, nobil bla-bla-bla...

Raspunsul cade greoi (cu buf!) ironic si condescendent: "Bine iti pot vorbi, nu exista vreo problema, asta daca tu consideri ca poti intelege ceva din misiunea asta in doar cateva vorbe." Stupidul, mocofanul profan si tupeist din mine isi pleaca privirea umilit si muscandu-si buzele sa nu faca explozie de ras.

"Bag seama e cu viziune si cu misiune", continui eu cu obraznicie.

"Desigur, imi raspunde. Uite, daca vrei ne vedem la o cafea sa stam mai mult de vorba - asta daca nu ma scoti tu in oras, undeva intr-un parc (incepem iar slalomul). Stii, vis a vis de anticariatul de colo (indreapta mana intr-o directie imprecisa in pasaj) e o cafenea, acolo sunt mereu la ora 9, imi beau cafeaua dimineata si imi pregatesc speech-ul si starea de spirit." Stupoare! E premeditat asadar!

Ei asta e prea de tot. Trebuie sa tinem legatura, nu se poate. Cu siguranta am sa te caut, ma gandesc. Apoi, adauga el simtind jenat lipsa verigii elementare din conversatia noastra - numele: "Who the fuck...!?"

Desigur nu sunt toti asa, si chiar si aceia precum Vetefe ar putea fi extrem de amuzanti, in masura in care ai vreme de pierdut cu vetefeurile si elucubratiile lor. Pe de alta parte tinerelul cel nelinistit in principiu hartuieste oamenii, mai cu seama fetele, si ma mir cum de nu i-a aranjat nimeni pana acum freza sugubeata si gelata.2 comentarii

Wtf? What the f*** is wtf?
Alexandru
#1 -

Wtf? What the f*** is wtf?

Io'l văd tot timpul, next time îi fac şi-o poză să-l vadă lumea şi să se ferească de el.

Wtf? What the f*** is wtf?
claire
#2 -

Comentariu nou

da, l'am intalnit si eu, inca "face cheta" in zona.nenorocul meu este ca m'a retinut si de vreo 2 ori mi'a aruncat o replica extrem de jignitoare.si pe o amica de'a mea a facut'o "scarba" ca nu i'a dat bani
dar traim in romania...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera