What's in a name?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
.. That which we call a street by any other name would smell the same. Sau look, dar deja il prafrazasem cam prea mult pe batranul Shakespeare.
Cat de mult conteaza numele unei strazi? Il vedem, ii percepem sonoritatea sau il folosim doar pentru a ne orienta in spatiu?

Hai sa facem trasee imaginare, sa ne plimbam prin Bucuresti din strada in strada, chiar daca ele nu se insersecteaza in realitate. Unde ar merge un romantic incurabil, pe ce strazi s-ar plimba un patriot, pe unde ar lua-o cineva pasionat de stiinta sau care ar fi traseul unui artist.

De exemplu, cum ajunge cineva pe strada Carierei? Si nu asa, doar la intrare, ci sa mearga pe ea, sa ii descopere ascunzisurile, sa stea pe o banca, sa fumeze un trabuc si sa bea un cocktail la o terasa. In primul rand trebuie sa o ia pe strada Avantului, cu intrare dinspre strada Elanului, si sa stie bine de tot strada Actiunii. Bineinteles, strada Carierei se intersecteaza undeva la inceput cu strada Disciplinei. Efortul trebuie bine temperat pe strada Sistematizarii, altfel e greu de atins strada Recreerii sau pe cea a Odihnei. Trebuie mers neaparat si pe strada Straduintei, e destul de accidentata si cu suisuri si coborasuri, dar merita.

Ca sa nu ratacim aiurea, strada Preciziei e dreapta si fara ocolisuri. Strada Preciziei te invata sa nu te lasi dus de val si de ocolurile creative, pentru ca sunt inselatoare. Mai ales ca se intersecteaza cu strada Productiei, si cu cat mergi mai mult pe strada Productiei, cu atat mai aproape e cea a Carierei. Nu vei merge deloc singur pe strazile astea, tocmai de aceea te intalnesti cu prietenii de serviciu pe strada Zambetului. Nu merge prea sus pe strada Glasului si tine minte ca iesitul la bere cu colegii de care vorbeam mai devreme se face pe strada Solidaritatii.

Cand vine seful de pe strada Tigrului, mai bine mergi usurel pe strada Tacerii. Asta daca nu vrei sa-i arati ca ai un pic de treaba pe strada Invoirii, desi daca e nervos s-ar putea sa te trimita pe strada Jugului. Strada Proasperitatii te amageste usor, dar dupa un timp inveti sa te descurci.

Daca faci tot ce trebuie, in mod sigur ajungi pe strada Evidentiatilor. Daca nu, ai toate sansele sa ajungi pe aleea Fabulistilor, care e o fundatura din care e greu sa mai iesi. De pe strada Evidentiatilor, mergi mai departe pe cea a Docentilor. Pare cam arida la prima vedere, dar poti gasi si intorsaturi interesante.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera