Vinarie: Lacerta Winery

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lacerta Winery nu este o noutate pe piata de vinuri de la noi, insa recent si-a deschis o crama vinicola in zona Dealu Mare, la a carei inaugurare am fost si noi.

Lacerta Winery Lacerta Winery

Primul lucru pe care l-am obervat a fost organizarea impecabila a evenimentului. Desi au fost invitate personalitati oficiale, precum a fost E.S. Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei la Bucuresti, un corp diplomatic consistent, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Valeriu Tabara (care nu a mai ajuns), primarul local si un numar de oameni de afaceri romani, germani si austrieci, atmosfera a fost destinsa, presarata cu acordurile lui Tudor Gheorghe, branza cu mucegai nobil, vinuri bune si o priveliste pentru care multi bucuresteni ne-ar fi invidiat intr-o dupa-amiaza de vineri.

Lacerta Winery Lacerta Winery

Nu este un secret pentru nimeni ca zona de campie din apropiere de Buzau este concentrata pe productia de struguri si vin de calitate. In urma cu ceva timp, invatam la geografie cat de prielnice sunt solurile si clima pentru acest gen de agricultura. Ce va va surprinde sa aflati, insa, intr-o prima faza, este de unde provine numele Lacerta.

Lacerta Winery Lacerta Winery

In limba latina termenul defineste soparla care, din cate am inteles, este un animal care nu traieste in pamant decat daca solul este fertil. Asadar vinaria si-a luat numele de Lacerta tocmai pentru a indica dinamismul zonei si a investitiei per ansamblu.

Vinaria este foarte bine organizata, foarte curata si modern accesorizata, iar pe noi ne-a impresionat precizia geometrica austriaca ce sta la baza investitiei.

Zona este absolut superba, linistita si foarte verde. Drumul pana la Fintesti a fost presarat de campuri de maci si, cu cat ne apropiam, de lastari de vita de vie. Este un drum linistit pe care il parcurgi din Bucuresti in 2 ore, chiar si in conditii de trafic. Este o ocazie deosebita de a fugi din oras si de a face un soi de turism deloc exploatat in Romania - turismul vinicol.

Lacerta Winery Lacerta Winery

Lacerta Winery este pozitionata la aproximativ 2 metri (fara exagerare) de conacul Dorobantu, construit in 1901 dupa schitele arhitectului Ion Mincu si modernizat in 2005. Casa este o locatie inedita unde vizitatorii pot degusta vinurile inainte de a face turul podgoriei si chiar sa isi aleaga o sticla de vin pentru acasa.

Din pacate, vinul Lacerta nu poate fi gasit la orice colt de strada si in orice butic. Dorindu-si consumatori elitisti, care sa aiba o oarecare cultura in degustarea vinului, indiferent daca au un somelier in preajma sau nu, brandul poate fi incercat doar de la distribuitorii specializati sau in restaurante.

Daca nu suntenti clienti fideli localurilor de lux, puteti sa gasiti vin Lacerta in oferta de vinuri online de aici. Preturile nu sunt exagerate, o sticla variind de la 39 lei (Muscat Ottonel '10)  pana la 76 lei (Lacerta Cuvee IX). Dupa cum banuiti, cele mai deosebite sunt buchetele de vin rosu, Lacerta Cabernet Sauvignon, Lacerta Merlot si Cuvee, care au fost premiate la salonul international de vinuri Vinfest, editia 2011. Cabernet Sauvignon-ul din 2009 (59 lei) a fost chiar declarat cel mai bun vin rosu din competitie.

Lacerta Winery Lacerta Winery

Desi zona Dealu Mare este specializata in productia de vin rosu, nu lipsesc vinurile albe. Majoritatea sortimentelor sunt cu specific international (Chardonnay, Rheinriesling, Sauvignon Blanc), doar Feteasca Alba este romanesc.

Noi avem o teorie: vinul bun nu "ameteste". Desi concentratia de alcool este mai mare decat a altor vinuri din comert (14% fata de 12%), nu veti simti ca jonglati cu 3 sortimente la o diferenta mica de timp. Lacerta este o marca de vinuri bune iar noi va recomandam sa incercati macar "nebunia" de a pleca intr-o zi din Bucuresti la Fintesti 434, judetul Buzau. Este o experienta unica, deconectanta, placuta.... si alcoolizata!

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera