Venetia e iar in carnaval

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
O noua editie a celui mai cunoscut carnaval din Europa incepe maine.

Infiintat prin 1100, pentru prima oara aparut in documente dupa 1250, Carnavalul de la Venetia a trecut printr-o pauza de aproape doua secole. Mai exact din 1798, cand austriecii au preluat controlul asupra orasului, pana prin 1980 cand  au inceput sa apara noi magazine de masti.

venezia 1

Candva manifestarea dura cateva luni: din a doua zi de Craciun pana in ultima zi dinaintea Postului Mare. Acum se tine doar in cele doua saptamani dinaintea Miercurii Cenusii, ziua care marcheaza intrarea in post.

venezia 2

Candva mastile aveau o folosinta practica. La adapostul acestora, Dogele avea aceleasi drepturi cu cel mai sarac venetian. Sub masca, venetienilor le era permis sa faca tot felul de "lucruri rusinoase".

venetia 9

Carnavalul modern nu mai e pentru venetieni. Ei muncesc. Turistii se distreaza.

venetia 5

Americani bogati dau mii de euro pe un costum. Majoritatea acestora se afiseaza la mesele celebrei cafenele Florian din Piata San Marco, unde pretul unei bauturi poate ajunge si la 20 de euro.

venetia 6

Si singurul lor castig este doar acela ca vor aparea in pozele turistilor care trec prin Venetia. Poate primesc si vreo croaziera daca sunt acceptati si castiga concursul oficial de costume.

venetia 5

Pentru a aparea in amintirile celorlalti turisti se bate, insa, toata lumea. Carnavalul e un prilej in care sa te afisezi imbracat cat mai ciudat pe strada.

venezia 8

Va garantez ca de nu aveti chef de "prostiile astea cu masti si costume", tot veti sfasi prin a cumpara macar o masca de 2 euro sau o peruca sau cine stie ce "brizbizuri", pe care le veti purta cu mandrie pe strada.

venetia 7

Si nu trebuie sa fii bogat pentru ca sa te distrezi la Carnaval. Aproape peste tot exista cate un concert, un spectacol, un grup care danseza sau un chitarist care vrea sa isi dovedeasca maiestria. Formatii de rock, punk, muzica clasica pe scene mari sau menestreli moderni, care isi scot boxele la plimbare pe carucioarele pe care venetienii le folosesc la carat, intalnesti aproape in fiecare piateta.

venezia 3 

Canevale Venezia Sensation 2009/ 6 sensi X 6 sestieri (6 simturi X 6 cartiere) incepe maine seara si tine pana pe 24 februarie. Parada celor mai bune costume are loc duminica pe 22 februarie la ora 15.00, evident in Piata San Marco. In 2008, "domnul" de mai jos s-a aflat printre castigatori.  Calendarul celorlate evenimente il gasiti pe site-ul carnavalului.

venezia 4

fotografiile sunt facute la Carnaval in anul 2008
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera