Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cei care am mai calatorit nici nu ne imaginam cum ar fi sa nu fim asaltati de zeci de farfurii cu numele orasului, tricouri cu "My mother went to ... and all I got was this lousy t-shirt" sau macar un magnet de frigider.

In Bucuresti magazinele de suveniruri sunt destul de bine ascunse, deci un turist trebuie sa fie informat dinainte ca sa le gaseasca. Deci incotro iti indrumi prietenii care viziteaza capitala?

Pentru inceput, trebuie sa-i avertizezi ca tricouri si magneti... mai greu.

La Muzeul Taranului exista un magazin de suveniruri mare de tot, cu specific... taranesc, evident. Zeci de ii, fote, itari si covoare mici si mari, toate la preturile standard - destul de piperate. Pe langa maruntisuri de genul bratarilor din margele am mai remarcat niste mini-piese de mobilier desenate, foarte dragute si bine realizate.

La Unirea sunt doua magazine, ambele la parter.

In primul, cel din corpul central, se gasesc din nou ii, vederi cu Bucurestiul si cateva alte zone din Romania, dar si obiecte ca cele pe care le-am gasit si prin alte orase europene - lingurite cu poze sau farfurii cu Dracula.

Al doilea e chiar langa scara rulanta din corpul Splai si are, pe langa omniprezentele ii, si niste cadouri bune pentru bautori: tuica in sticle cu fructe modelate inauntru. Daca turistii cu pricina sunt mari iubitori de cultura (sateasca) romaneasca, cateva covoare (mari si scumpe) ii asteapta... Ii asteapta de cativa ani, n-am remarcat sa fi cumparat cineva vreunul.

In zona Lipscani sunt din nou doua magazine: unul vis-a-vis de Curtea Veche, cum mergi de pe strada Franceza spre Hanul lui Manuc, iar altul pe Str. Smardan, la intersectia cu Lipscani (s-ar putea sa fie mai greu de remarcat pentru ca e... 3-in-1: vinde suveniruri, sosete si pantofi).

Daca esti in zona magazinului Victoria, pe cealalta parte a strazii mai poti gasi un magazin, cu ceva oua incondeiate si papusi asteptand in vitrina.

Cea mai simpla solutie pentru suveniruri "moderne" (tricourile de care vorbeam mai devreme, cani etc.) este... comanda. Majoritatea centrelor de imprimari au cateva modele cu Romania sau macar Dracula, si in cateva ore poti sa obtii ceva personalizat si fix pe gustul (si marimea) ta.

Voi mai stiti vreo alta sursa de suveniruri in capitala? Asteptam idei noi pentru viitorii turisti :)15 comentarii

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
Petrvs
#1 -

plusez

Parca mai exista unul pe calea Victoriei, langa Snack Attack-ul de vis-avis de BCR Victoriei.

Am auzit ca la Diverta s-ar gasi cani imprimate cu diferite obiective din Romania, Dracula etc.

Nu e Bucurestiu singurul cu magazine de suveniruri ascunse. Spre exemplu, Mainz-ul e la fel. Poti sa cauti tu cat vrei in zona turistica ....

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
IoanaS
#2 -

Comentariu nou

dar bucurestiul se da capitala...

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
Petrvs
#3 -

argument

Se da capitala, dar cand exista posibilitati de explotare, altele decat turismul, de ce ar incuraja statul astfel de afaceri, oricat de vizitat ar fi orasul, daca grosul banilor vine din alte servicii, constructii etc.

Tu ca investitor, oricat de visator ai fi, o sa ajungi la concluzia ca nu se merita, atata timp cat nu stai pe val.

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
Razvan
#4 -

Comentariu nou

Mai este unul si la Muzeul Satului, dar din pacate la dotari e la nivel cu cele din Unirea, de ex. Cel mai bun pentru sectorul "traditional" mi se pare tot cel de la MTzR.

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
CristinaR
#5 -

magneti

Magneti se gasesc chiar in Unirea, in primul magazin, daca l-am identificat corect din descriere. Stiu pentru ca acum cativa ani m-a rugat o prietena din Franta sa-i trimit, si nu se gaseau decat unii pricajiti, din pluta (!) Abia acum au inceput sa faca de-astia mai tipici si mai rezistenti...

Si am mai vazut magneti la Mario Plaza (Dorobanti) - din aceia grei, cu relief, niste minunatii. :D (Si alte traznai-suvenir, dar mie magnetii mi-au atras atentia, si prin pretul identic cu cei din capitale mai mari si mai vestice.)

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
cristina
#6 -

Comentariu nou

am descoperit de ceva vreme un magazin online de artizanat. am cumparat de la ei si am fost multumita. magazinul se numeste www.artizanat-online.ro

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
mitica
#7 -

Despre suveniruri cu bucuresti sau Romania

Mai sunt cel putin 3 magazine pe Calea Victoriei, unul colt cu Brezoianu, doua pe partea stanga in dreptul celor doua pasaje, vis a vis de Politia Capitalei respectiv Casa de moda.

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
teo
#8 -

lipsa acuta de suveniruri

da...am citit tot doar in speranta ca voi gasi ceva mai interesant..am umblat in toate magazinele descrise, umblu de 2 zile si nu sunt capabila sa gasesc ceva mai mult decat cele descrise(cani, farfurii, infatisari ale lui dracukula, magneti cu relief, etc etc)..ceea ce caut eu sunt obiecte neutre,mai..formale...daca stiti vreun loc in care pot gasi obiecte de birou cu o inscriptie gen Bucuresti sau Romania, va rog postati (agende, pixuri, calendare,ceasuri de perete, suport de pixuri, orice accesoriu de birou). Imi este imposibil sa gasesc asa ceva iar firmele de personalizari nu accepta mai putin de 50-100, mie mi-ar trebui vreo 10...imposibil.. :(

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
spasici claudiu
#9 -

suveniruri artizanat

Intrati pe www.suveniruri-serigrafie.ro au de ttoate si la pret de producat

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
Manuela
#10 -

Souvenir shop

Exista un souvenir shop si in incinta Hotelului Rembrandt, pe Smardan nr. 11 (Centrul Vechi). Au vederi foarte frumoase cu Bucurestiul. Pe langa clasicele postcards cu Casa Poporului sunt si imagini cu locuri mai putin cunoscute din Bucuresti dar la fel de frumoase.

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
Roxana
#11 -

Magazin de artizanat

Exista un magazin de artizanat si in Calea Mosilor nr. 225, bloc 33-35, parter - pe lateralul blocului- (de la bucur Obor, prima statie pana in intersectia cu Mihai Eminescu) http://mileuri.wordpress.com/

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
nicoleta
#12 -

Suvenir Bucuresti

Desene miniaturale cu Bucuresti fac chiar eu. Gasiti pe www.nicoletamitrache.ro

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
flori
#13 -

magazin de suveniruri

un magazin de suveniruri foarte frumos si aprovizionat este deschis in Bucuresti B-dul NICOLAE BALCESCU NR 22. RO GIFT SHOP

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
georgi
#14 -

magazin suveniruri

Extraordinar magazinul din b-dul N.Balcescu.cu o gama foarte mare de produse traditionale.

Unde sa cumperi suveniruri in Bucuresti
Gabi
#15 -

Magazin Ie Traditionala Romaneasca

O varietate mare de ii traditionale romanesti, foarte frumoase din care ne-a fost greu sa alegem!
Magazinul este deschis in Bucuresti, Calea Dorobanti 250 - https://www.trefle.ro/locatii/.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera