Turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate (video)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La nici cateva zile de cand s-a introdus posibilitatea de a face turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate (Bucharest City Tour), metropotamul si-a luat sapca de turist, camera foto si cea video si a asteptat cuminte sa vina doubledeckeru'. Adica autobuzul cu etaj.

Bucurestiul de sus, din doubledeckere Bucurestiul de sus, din doubledeckere
Bucurestiul de sus, din doubledeckere Bucurestiul de sus, din doubledeckere

Sa incepem cu faptele:

- biletul de autobuz costa 25 de lei; e o cartela, de fapt, si e valabila 24 de ore, ceea ce inseamna ca poti cobori unde vrei, apoi astepti alt autobuz si te poti urca in el, folosind aceeasi cartela.
- traseul dureaza cam o ora.
- autobuzul merge de la Piata Unirii, prin Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Arcul de triumf, Piata Presei Libere si inapoi pe Kiseleff si Calea Victoriei pana la Palatul Parlamentului si statiile in care opreste sunt semnalizate cu placuta "traseu turistic". (vezi harta)

Sa continuam cu partile negative:

- nu ai ghid audio (casti). Ca bucurestean, nu-i o problema, stii ce vezi. Ca turist strain insa, n-ai facut nici o afacere. Nu stii la ce te uiti, nu stii unde sa cobori pentru vreun muzeu.
- nu ai nici macar o harta prapadita a zonei (tot ca sa stii unde te afli si ce puncte de interes se afla in zona).
- pe bulevardele Kiseleff, Aviatorilor si Prezan risti sa primesti o craca in freza, daca nu te uiti cu atentie - copacii de pe margine nu sunt tunsi. Pe Kiseleff era sa luam in frunte si niste bete de steaguri (ramase de la ziua imnului).

Un traseu pentru bucuresteni?

La inaugurarea de acum cateva zile a curselor turistice, ministrul Elena Udrea declarase ca "Bucurestiul e mai frumos de la inaltime". Discutabil.

Neindoielnic, nu mai vezi gropile, baltile, praful si gunoaiele, masinile parcate aiurea si asa mai departe. Ceea ce vezi mai de aproape sunt reclamele omniprezente si firele care brazdeaza enervant orice priveliste.

Traseul ales, desi este gandit sa usureze accesul spre cele mai multe si mai importante muzee si puncte de interes, e destul de putin ofertant din punct de vedere vizual. Daca esti bucurestean si iti propui sa vezi, spre exemplu, Bucurestiul de sus, jumatate din drum e pe la sosea, unde nu vezi decat copaci si pista de biciclete. (O doamna intre doua varste comenta ca i-ar placea sa vada din autobuzul turistic cartiere in care nu fusese niciodata - Rahova, Ferentari... :)

Si daca tot nu ma intereseaza explicatiile, pentru ca stiu ce vad, ca localnic, pune-mi niste muzica macar, sa fie experienta mai placuta cu niste romante din Bucurestii de-alta data - Hai sa-ti arat Bucurestiul noaptea, Bucuresti, Bucuresti, Mana birjar...

Bucurestiul de sus, din doubledeckere Bucurestiul de sus, din doubledeckere
Bucurestiul de sus, din doubledeckere Bucurestiul de sus, din doubledeckere

Un traseu pentru turisti straini?


Da, pentru acestia ar fi numai bun. Atinge vreo zece muzee, uneste centrul vechi de zona verde a lacurilor din nordul orasului, merge pe cateva bulevarde pline de cladiri vechi si frumoase. Pacat ca bietul turist n-are habar ce vede.

Da-i un ghid audio trilingv (en, ger, fr), pune niste boxe in fiecare autobuz la care sa mearga banda cu explicatii in engleza si care sa anunte punctele de interes de la urmatoarea statie sau macar da-i o hartulie, un pliant, sa vada pe unde merge.

Ar fi utila si o instalatie video, cum se afla deja in cele mai multe autobuze, care iti afiseaza harta zonei, personalizata pentru turist. Daca o fi fost cumva la parter si noi n-am vazut-o, ne cerem scuze, dar la fel n-o va vedea nimeni, nu merita sa stai la nivelul de jos in autobuzele turistice.

Si apropo de vazut, capatul autobuzelor din centru (Piata Unirii, langa Irish Pub), ar trebui semnalizat urias, sa stie bietul turist unde sa se duca dupa doubledecker. Statia ar trebui sa aiba un info point, cu harta orasului, harta traseului de autobuz turistic si alte lucruri utile pentru un strain de oras.


Concluzia? Daca-i pentru straini, e foarte incomplet. Daca-i pentru bucuresteni, experienta e cam saraca pentru pretul de 25 de lei.


Voi ce parere v-ati facut despre turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate?

6 comentarii

Turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate (video)
Cornelutz
#1 -

Multumesc :)

Asta asteptam, nu ce vad la televizor, mai mult sau mai putin influentat de alte interese ;) Auzisem ceva ca nu au ghidaj audio, insa nici macar o harta... penibil.

Turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate (video)
dunedenisip
#2 -

traseu

Autobuzul este util celor care vin in Bucuresti fara sa-si faca un plan dinainte, macar cu autobuzul esti lasat langa obiectivele turistice, desigur ar fi util sa existe o harta care sa fie oferita turistilor impreuna cu biletul de 25 ron, un ghid audio, sa fie taiate crengile copacilor (asta ar trebui sa faca Oprescu) dar nu am mai fi numiti români daca erau toate pus la punct.
Pentru cei care isi fac temele de acasa eu recomand traseul realizat de Bucurestiul Intr-o Zi.
Recomand metropotamilor sa faca un ghid bilingv cu poze si explicatii (poate si un pdf care poate fi printat) cu ce ar trebui sa viziteze un turist in Bucuresti, asta da provocare nu ?

Turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate (video)
movieaddicted
#3 -

Comentariu nou

cum sa faci un astfel de tur fara harta?! sa opresti in diferite locuri si turistul strain sa nu aiba habar unde se afla si ce poate vizita...
25 de lei mi se pare foarte mult pentru un bucurestean, mai ales ca turul dureaza doar o ora

Turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate (video)
Enache Vasilica
#4 -

turul Bucurestiului

Maine. de Sf. Maria imi scot nepotul de 10 ani sa vada Bucurestiul di autobuz. A vazut si Viena anul trecut si vreau sa-i vad comentariile despre Bucuresti - pentru ca dupa ce a vazut Viena si-a rugat parintii sa se mute acolo fiindca era liniste, nimeni nu tipa sau fluiera pe strazi , era curat si oamenii erau 'cuminti si prietenosi'. Sper sa vada maine lucruri care sa-i schimbe ideea de a trai in Viena . Asta nu tine numai de oficialitati ci in primul rand de oameni , de noi, de romani.Daca va vedea gunoaie nu este numai vina primarului( primarilor) pentru ca , dupa ce ne-am dat jos din copaci - in 1989- nu am reusit sa invatam nici macar regula simpla de a traversa strada la culoarea verde a semaforului. Imi pare rau ca poporul meu nu se civilizeaza si asteapta mereu " para malaiata".Cu respect pentru cei care gandesc ca mine : autoritati sau simpli cetateni. Va multumesc pentru ingaduinta!Vivi din Bucuresti ( fosta taranca din Teleorman).Ce nu stiu si va rog respectuos sa-mi comunicati este programul autobuzelor si statia de pornire exacta ( ptr ca P-ta Unirii este un indiciu nu un loc prcizat .Daca puteti sa-mi comunicati va multumesc ; altfel ma voi descurca ca orice roman....

Turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate (video)
gabriela
#5 -

turul bucurestiului

Buna ziua...m-ar interesa sa stiu de unde se i-a autobuzul acesta? exista un capat ceva? am inteles ca, ar fi la piata presei libere dar nu stiu sigur.maine as vrea sa merg si eu si nu stiu de unde sa-l iau.

Turul Bucurestiului cu autobuze supraetajate (video)
tiby
#6 -

info

http://bucharestcitytour.ratb.ro

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera