Tria Alfa - bijuterii de unicat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca va poarta pasii pe stradutele centrului vechi, in zona pasajului Sfantul Gheorghe, imposibil sa nu dati si peste magazinasele de bijuterii Tria Alfa, cele cu rafturi doldora de bijuterii, saluri si genti care mai de care mai deosebite si mai colorate.

"Magazinase", totusi, e un fel de a spune, deoarece, contrar aspectului retras - ascunse in spatele unor gratii la parterul unor cladiri foarte vechi pe Strada Sepcari - afacerea Tria Alfa este una foarte mare, cu traditie si cu clienti fideli care cauta mereu bijuteriile produse in atelier.

Farmecul  bijuteriilor pe care le gasesti acolo vine si din faptul ca sunt lucrate manual si uneori chiar sub ochii tai. Si, desi materialele sunt destul de greu de obtinut si munca foarte migaloasa, preturile sunt accesibile tuturor.

Noi am stat de vorba cu Carmen Coteanu care ne-a povestit cum a inceput totul acum multi ani ca o afacere "de neam" in care sunt implicati toti cei patru frati Coteanu. Cea mai cunoscuta dintre ei, Dana (fosta Marijuana) are la randul ei un magazin asemanator pe Strada Covaci, tatal ei realizand bijuteriile pe care ea le deseneaza.

De curand afacerea s-a extins in domeniul artelor plastice unde sunt disponibile obiecte unicat, de sticla si alte materiale care sunt realizate in majoritatea cazurilor la comanda. Un magazin asemanator exista si la Intercontinental, iar clientii care le calca pragul, spune Carmen, "aud de noi, asa din vorba-n vorba."

Sa-i zicem marketing viral. :)

Si totusi, cum de se pastreaza acel aer primitor si special al vechilor magazine boeme unde esti intampinat ca unul de a-l casei si care pare sa ascunda o sumedenie de povesti?

Carmen ne povesteste ca bijuteriile sunt facute cu materiale de import, pietre semipretioase, os, sticla sau lemn, aduse din Indonezia, Thailanda, India, China, Italia sau Grecia. Magazinul a luat numele de la atelierul de 10 ani al fratelui "Tria Alfa", atelier de gablonturi lucrate manual care in prezent realizeaza la comanda inclusiv scuturi, sabii, accesorii si tot felul de obiecte de decor pentru productii cinematografice.

La realizarea obiectelor de arta sau a bijuteriilor lucreaza... toata lumea: "colegi de la arte, rude..." Cel mai important este ca fiecare bijuterie e speciala, unica, nu ai s-o mai vezi purtata de altcineva. Noi am vazut si cateva modele facute in serie insa pe culori diferite.

Noi am gasit atmosfera magazinelor magica si periculos de imbietoare, e greu sa iti inchipui ca pleci de acolo fara sa gasesti macar ceva care sa semene foarte mult cu ce iti doreai de multa vreme sa gasesti.


1 comentariu

Tria Alfa - bijuterii de unicat
pasalan
#1 -

superbe

Buna ziua ,lucrez la o firma italiana cu accesorii asemanatoare.Doresc angajare la firma dvs.Pentru mine ar fi o placere deosebita sa pot face parte din colectivul TRIO.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera