Trasee imaginare II - Arta si artisti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Continuam traseele imaginare incepute saptamana trecuta pe strazi bucurestene cu nume incarcate de sensuri. Azi pasii ne vor purta pe cararile artistilor in lumea lor plina de culoare si farmec…

Ca sa ii intelegem mai bine, pentru inceput trebuie sa trecem pe Strada Atmosferei si a Reveriei, doua drumuri incantatoare, in capatul carora se afla Bulevardul Inspiratiei. Bine poti ajunge mai repede acolo daca mergi pe scurtatura, Strada Ierbii, care te scoate chiar in plin bulevard.

Cu grija, insa, daca nu tineti drumul drept va puteti rataci si nimeri pe Strazile Basmului sau Zanelor de unde este putin cam dificil sa ajungeti inapoi.

Odata iesiti la bulevard va puteti plimba in voie intrand pe oricare din aleile de pe dreapta, care la randul lor dau in Bulevardul Muzelor. (Asadar Inspiratiei si Muzelor sunt paralele, daca va desenati harta in minte)

Puteti alege sa zaboviti cat doriti pe oricare din alei, va place literatura: mergeti pe aleea Poeziei sau pe cea a Lecturii; sunteti pasionati de pictura, atunci sigur o sa va placa pe aleea Penelului sau a Picturii. Indragostitii de muzica sunt cei mai privilegiati pentru ca lor le-au fost rezervate mai multe alei.

Prin urmare: Stradutele Lautei, Piculinei, Flautului, Mandolinei sau Harpei sunt pentru cei interesati de instrumente in sine, pentru cei care au interes general in muzica va recomandam Strada Melodiei. Un tronson de alei foarte elegante a fost dedicat pasionatilor de muzica clasica pe Uverturii sau Partiturii. Cele doua comunica cu aleile rezervate dansului: aleea Valsului si aleea Gratioasa.

Daca periplul acesta v-a incantat peste masura, data viitoare compensam printr-o excursie pe taramul patriotilor si al cultului patriei…
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera