Trasee de Bucuresti: tramvaiul 41

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Locuitorii cartierelor Drumul TabereiMilitari si Crangasi au crescut cu el, a devenit parte din viata lor de zi cu zi si fie ca il iubesc, fie ca il urasc din tot sufletul, nu cred ca isi pot imagina cum ar fi daca acesta nu ar exista.

Pe langa faptul ca uneste doua zone ale orasului foarte diferite din mai toate punctele de vedere (cele trei cartiere minunate, Drumul Taberei, Militari, Crangasi, pe de-o parte si zona de Nord, cu parcul Herastrau si Hotelul Sofitel, pe de alta parte), traseul tramvaiului 41 leaga si doua dintre cele mai mari rivalitati din lumea fotbalului autohton: Steaua si Rapidul. Astfel, tramvaiul 41 asigura si migratia suporterilor celor doua echipe, inspre un stadion sau altul. Asta inseamna ca de-a lungul timpului pe aceasta ruta au loc si evenimente mai putin fericite ce au facut ca tramvaiul 41 sa fie numit si "tramvaiul groazei". 

41

Calatoria noastra cu tramvaiul 41 incepe de la capatul aflat tocmai in Ghencea, adica undeva la marginea Bucurestiului unde aproape ca-ti bate porumbul in geam. Statia Ghencea este si o mica piata in care taranii cu gospodarii prin Domnesti (comuna aflata in apropiere) vin aproape in fiecare zi pentru a-si vinde produsele. Un lucru bun in legatura cu tramvaiul 41 este ca nu se lasa asteptat prea mult, in zilele lucratoare intervalul de succedare fiind de 2/3 minute, iar in week-end 3/9 minute. 

41

Intre primele doua statii, inainte ca tramvaiul sa poata prinde bine viteza, pe partea stanga a sensului de circulatie, puteti sa admirati Complexul Sportiv Steaua si in imediata apropiere Stadionul Steaua.

41
Complexul Sportiv Steaua

Lasand in urma peisajul ros-albastru si o data cu el si prelungirea Ghencea, intram pe strada Brasov. De-o parte si de alta a strazii Brasov se intind o gramada de obiective cu greutate doar pentru cunoscatori. Inainte de a se intersecta cu linia troleibuzului 69 si de a opri la a treia statie de pe traseu, Tricodava, puteti admira pe partea dreapta ramasitele fabricii Tricodava, recent daramata pentru ridicarea catorva blocuri.Tot pe partea dreapta se afla hypermarketul Billa ce aprovizioneaza intreg cartierul Drumul Taberei.

Pe partea stanga avem parcul si strandul Moghioros. Ne mutam din nou pe partea dreapta pentru ca urmeaza sa trecem pe langa biserica Sf. Vineri, replica de Drumul Taberei a Sf. Sofia de la Constantinopol. O biserica mare, cu o cupola aurie si o arhitectura destul de ciudata, vizibila din cartierul Militari.

41
Ceasul de la Moghioros

Pe partea stanga trecem pe langa ceasul Coca-Cola de la piata Moghioros si ne intrebam inca o data de ce nu transforma ceasul in ceva mai frumos fara brand-uri suparatoare ochiului si sanatatii. Ceasul Coca-Cola e semnul ca tramvaiul trebuie sa opreasca in cea de-a patra statie, piata Moghioros - cea mai mare piata din cartierul Drumul Taberei.   

41
Plaza Romania

Urmatoarea statie la intersectia Brasovului cu Timisoara este chiar meca popandailor shoppingari mall-ul Plaza Romania. De aici incolo situatia se inrautateste din doua motive: tramvaiul incepe sa se aglomereze pana aproape de insuportabil si exista riscul de a petrece o vesnicie in intersectia de la iesirea din pasaj.  

41
Pasajul Lujerului (going under...)

Dupa mall coboram in pasajul Lujerului, abia aici, atunci cand depasesti in viteza toate masinile blocate in pasaj, iti dai seama de norocul care a dat peste 41 atunci cand a fost transformat in 2002 in metrou usor.  

41
Centrul comercial Sir

Primul lucru de care te lovesti cand iesi din pasaj este centrul comercial Sir - locul care aprovizioneaza Militariul cu prost gust in materie de... orice si care da tendintele din moda manelistilor. In statia Lujerului situatia devine hardcore, tramvaiul se aglomereaza pana peste limita bunului simt.

41
Barajul de la Lacul Morii

Daca supravietuiti si daca privirea nu va este obstructionata de vreun pasager, daca reusiti sa va oxigenati creierul astfel incat privirea sa nu vi se incetoseze, atunci puteti admira (chiar daca cu obrazul lipit de geam) pe partea stanga barajul de la Lacul Morii si Lacul Morii.  

41
Podul Grant

Am intrat pe soseaua Crangasi deci si in cartierul cu acelasi nume si, in mod evident, urmeaza statia piata Crangasi. Apoi ne indreptam spre una dintre minunile Bucurestiului, Podul Grant Aici am intrat pe teritoriul alb-visiniilor, asa ca incercati sa ascundeti combinatiile de ros-albastru. De pe pod se poate vedea stadionul Giulesti si vagoanele albastre ale CFR-ului care se intind precum niste carnati pana in Gara de Nord.     

41
Intersectia 1 Mai

De pe pod coboram in strada Turda si urmeaza un alt punct de incercare statia de la intersectia Turda cu 1 Mai care incepand cu orele 16 devine extrem de aglomerata. Oamenii preferand sa incerce sa mearga pe jos pana la capatul de la Casa Presei pentru a putea prinde un loc, fie si pe scara. Tot aici tramvaiul 41 are de suferit din cauza traficului pentru ca sinele nu mai sunt protejate pana la capat.     

41
Biserica Casin

Urmatoarea statie este pe bulevardul Marasti la biserica Casin  sau Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, iar la penultima statie coboara toti studentii de la Agronomie  pentru a intra la cursuri  si a invata cum stau lucrurile cu horticultura sau alte treburi de acest gen.

41

Dupa o calatorie de 40 de minute, dar la care se pot adauga minute in plus sau in minus in functie de trafic, am ajuns la celalat capat al liniei 41: Piata Presei Libere. De obicei aici oamenii coboara din 41 fie pentru o plimbare in Herastrau sau o vizita in pavilionul H, fie pentru vreun targ la Romexpo, fie pentru ceva treaba la Casa Scanteii sau la Sofitel.

41
Hotel Sofitel

41
Spre Casa Presei Libere
7 comentarii vrei sa comentezi?

Trasee de Bucuresti: tramvaiul 41
alphred
#1 -

Comentariu nou

Statia se numeste Manastirea Casin, biserica de acolo este biserica Domenii(piata domenii, domeniile regale si tot asa)

Trasee de Bucuresti: tramvaiul 41
andreea
#2 -

drumul taberei nr 4

imi puteti spune si mie unde trebuie sa cobor pentru Drumul Taberei Nr 4, Bloc F ??? multumesc anticipat :)

Trasee de Bucuresti: tramvaiul 41
sorescu
#3 -

buna!!

buna!!te rog spue mi si mie pentru a ajunge in militari,la maxi taxi spre Pitesti,iau 41 de la agronomie si unde cobor?la care statie?mai trebuie sa schimb ??
merci anticipat pt raspuns

Trasee de Bucuresti: tramvaiul 41
valy21
#4 -

hi hi..;))

eu in fiecare zi iau tramvaiul 41 de la ghencea...fac in jur de de 25 de minute pana la agronomie(penultima statie), pot sa zic ca e cel mai rapid tramvai din bucuresti...

Trasee de Bucuresti: tramvaiul 41
miruna
#5 -

buna@!

spuneti-mi si mie care statie este cea mai aproape de clubul princess am auzit ca 41 ajunge pe acolo

Trasee de Bucuresti: tramvaiul 41
elena
#6 -

tranvai 41

trebuie sa recunosc ca nu stiu ce as face fara acest transport in comun :)) . e groaznic uneori da relativ mai rapid decat daca iau 178 pana la crangasi sau metrou pana la herastrau :P

Trasee de Bucuresti: tramvaiul 41
Julieta
#7 -

Pe traseu

Ma interesa cu ce alte mijloace de transport se intersecteaza 41 la fiecare statie adica ce legaturi are. De exemplu cu 385 ? Merci.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera