Trasee de Bucuresti: cu 126 din Ghencea pana in Piata Romana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Autobuzul 126 este destul de scump la vedere, pentru unii este chiar o curiozitate atunci cand mai apare prin statia din Piata Romana: Unde ajunge asta? Nu stiu, probabil la aeroport. Nu, nu ajuge la niciun aeroport, ba dimpotriva, se indreapta spre o destinatie total opusa aeroportului: cartierul Ghencea, capatul lui 41.  

126
Harta de pe ratbnav

Pe langa faptul ca este destul de putin cunoscut, autobuzul 126 are si un traseu destul de intortocheat, aiuritor. Din Romana intoarce la rond si o ia inapoi pe Magheru pana la intersectia cu strada George Enescu, unde face la dreapta, opreste in statia Nicolae Golescu, apoi face la stanga si din nou la dreapta pe langa Ateneu si Hilton.

126
MNAR

De aici merge drept inainte pe langa MNAR, opreste la Luterana, dupa care evita sensul unic de pe Stirbei luand-o la dreapta, apoi la stanga, apoi din nou la dreapta pe langa Facultatea de Arte, pe strada General Budisteanu, unde suntem tentati sa ne dam jos si sa bem o bere la numarul 10, pe terasa deBufet, fiindca deja am petrecut destul de mult timp in autobuz pana acum, inaintand alene pe stradutele stramte. Dar rezistam tentatiei si mergem mai departe pentru a ne satisface curiozitatea cu acest traseu care seamana din ce in ce mai mult cu "matele incurcate".

De pe Budisteanu facem stanga pe Mircea Vulcanescu, unde transpiram jumatate de ora prinsi in trafic, deodorantul cu care s-au dat oamenii la subrat s-a scurs probabil odata cu transpiratia pana pe gambe si in masina miroase a santier. Regretam ca nu ne-am dat jos la deBufet si, daca am mai avea ceva lichide in corp, am saliva dupa berea rece si racoarea de acolo. In cele din urma ajungem ajungem la Berzei si ne miscam destul de bine pana la Municipal.    

126
Parcul Eroilor

Dar ajungem pe Bulevardul Eroilor si aici iar ni se scurge aiurea o jumatate de ora din viata, nefacand altceva decat mirosindu-i pe ceilalti oameni; as citi, dar la Eroilor s-a si aglomerat destul de tare si mainile trebuie sa mi le folosesc pentru a-mi mentine echilibrul.  

126
Bulevardul Eroilor

Scapam in sfarsit de Golgota traficului, dealul de la Academia militara, ne bucuram un pic, dar pentru putin, caci urmeaza o alta proba a credintei si a rezistentei psihologice: rondul de la Razoare. In fine, dupa ce pierdem si aici destul de mult timp din cauza stopurilor si la fel de multe kilograme din cauza caldurii, ajungem pe bulevardul Drumul Taberei, unde se circula un pic mai ok.   

126
Favorit

Trecem de Nicolae Gaina, de Orizont si ajungem la Favorit, unde 126 face la stanga pe Sibiu. Aici strada e goala (cel putin la ora la care am ajuns noi) si soferul scapa de toata frustrarea dandu-i blana si raspandind o stare de panica printre calatorii lesinati care in acel moment cauta cu disperare ceva de care sa se agate pentru a nu sfarsi pupand podeaua autobuzului. 

Pe bulevardul 1 Mai (fost Compozitorilor) autobuzul circula la fel si ma bate gandul ca poate soferul are nevoie la toaleta, doar e si el om, nu? Si noi am fi avut, daca nu am fi transpirat pana aici tot ce am fi avut in vezica. Deci pe 1 Mai trecem rapid prin statiile: 1 Maaaaai, Drumetuluuuuuui, apoi facem stanga cu scart, ne zgaltaim bine de tot cand trecem peste sinele lui 41 si intram pe strada Brasov, unde din cauza vitezei oprim cu 10 metri mai departe de statia Tricodava. Si de aici e simplu, Bd. Ghencea si Ghencea si gata, soferul poate sa sara de la volan si sa dea fuga la toaleta sau unde avea dansul graba.     

126
Ghencea

De la un capat la altul am facut aproape o ora jumate, in conditii infernale de trafic, probabil ar fi fost 45 de minute in conditii bune. Dar daca vreti sa ajungeti din Piata Romana in Ghencea, exista rute mai scurte si mult mai eficiente. De exemplu, puteti lua din Romana un 168 care nu mai face face rondul si nu o mai ia pe Magheru pentru un joc de-a "matele incurcate", ci o ia direct pe Dacia si apoi pe Mircea Vulcanescu, dupa care traseul e acelasi cu al lui 126 pana la Favorit, dar aici 168 merge inainte pana la Moghioros, unde face la stanga si opreste la Tricodava; aici puteti cobori si lua tramvaiul 41 doua statii pana in Ghencea. Astfel chiar si in conditii infernale de trafic tot ajungeti mai devreme decat cu 126. Si nu uitati sa taxati!   
1 comentariu vrei sa comentezi?

Trasee de Bucuresti: cu 126 din Ghencea pana in Piata Romana
IoanaS
#1 -

Comentariu nou

e foarte misto ca lumea nu stie unde merge 126 ala, pentru ca inseamna ca e mai gol. si eu am stat intr-o vreme la 5 minute de statia lui. uneori asteptam sa treaca trei de 168 sau 368 numai pentru un 126 in care sa stau comod...

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera