Top: Lacuri din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In ciuda a ceea ce cred multi bucuresteni, capitala nu duce lipsa de lacuri - unele mai frumoase, altele respingatoare, insa destule cat sa-ti alegi preferatele. Felul in care sunt intretinute este alta problema despre care vom vorbi cel mai probabil alta data.

Ca si in cazul fantanilor, nu am reusit sa le includem chiar pe toate, dar ne ajutati voi daca am omis ceva important. Deci iata un top, oarecum subiectiv, cu cele mai frumoase lacuri din Bucuresti.

1. Cele mai frumoase, dar si cele mai ingrijite sunt lacurile din parcurile Cismigiu si Carol I. Pe ambele te poti da cu barca si ambele sunt lacuri artificiale si de mica adancime (aproximativ 1,3 m)    

Cismigiu Carol
Lacul Cismigiu                                                     Lacul Carol

2. Lacurile din parcurile Ioanid si Circului sunt de asemenea foarte frumoase. Chiar daca primul este foarte mic, exista o mica insula cu foisor si poduri ce imita trunchiurile de copaci. Lacul Circului este de fapt o balta naturala alimentata de izvoare aflate la o adancime de 36 de metri si este un loc din Bucuresti cu totul special pentru ca aici cresc nuferi, lotusi si alte specii mediteraneene de plante de apa. Din pacate s-ar putea ca in viitor sa nu mai existe, din cauza cladirilor care se construiesc in aceasta zona si a caror fundatie afecteaza izvoarele care alimenteaza balta

Ioanid Circ
Lacul Ioanid (secat)                                              Lacul Circului (in curs de secare) 

3.
Doua lacuri din nordul capitalei se afla pe locul trei: Herastrau si Tei (desi eu unul am crezut intotdeauna ca sunt un singur lac). Ambele lacuri sunt alimentate de raul Colentina, au fost amenajate prin asanarea unei zone mlastinoase prin anii '30 si sunt folosite pentru agrement si sport. Lacul Herastrau se intinde pe 77 de hectare, iar lacul Tei pe 70 de hectare. Nu sunt doua lacuri tocmai curate, deoarece suprafata mare pe care se intind nu prea permite curatarea, si nici apucaturile vizitatorilor nu se arata prea prietenoase cu mediul, insa ambele sunt o priveliste spectaculoasa.      

Herastrau Tei
Lacul Herastrau (sursa foto)                                   Lacul Tei        

4. Moghioros si National sunt doua lacuri mici (1,18 ha si 0,8 ha), de cartier, artificiale. Primul a fost creat intocmai ca o piscina: s-a turnat beton si s-a dat drumul la apa. Cel de-al doilea a fost creat prin dragarea unei cariere de nisip. Moghioros este mult mai indragit de riverani, deoarece exista un debarcader si o fantana arteziana, iar iarna o portiune este transformata in pationoar. 

Moghioros National
Lacul Moghioros                                                    Lacul National
                                         
5. Probabil lacurile cel mai putin indragite sunt Lacul Morii, Lacul Tineretului si Lacul IOR (Titan). Asta pentru ca sunt privite ca focare de infectie si locuri "blestemate" in care mor sau se sinucid oamenii. Lacul Morii s-a format prin bararea Dambovitei, un proiect marca Ceausescu, si a creat multe nemultumiri din cauza ca s-a creat prin inundarea unui cimitir si distrugerea unei biserici. Legendele (mai mult sau mai putin) urbane spun ca din cand in pe luciul lacului mai rasare cate un cadavru sau cate o cruce. Se intinde pe 246 de ha, are o lungime de 7 km si o adancime de 15 m.

Despre lacul IOR sau Titan se spune ca a aparut pe o fosta groapa de gunoi si i se mai spune si "lacul sinucigasilor". Si lacul Tineretului are o denumire infricosatoare: "lacul fara fund", asta din cauza faptului ca trupuri ale unor oameni care s-au inecat aici nu au fost gasite niciodata. I se mai spune si Cocioc, dupa denumirea pe care o purta fosta balta care se afla aici si care era locuita de familii de tigani mahomedani. Adevarul este ca periodic se ineaca oameni in acest lac.

Lacul Morii Tineretului
Lacul Morii (sursa foto)                                          Lacul Tineretului
IOR
IOR (Titan)

Voua ce lacuri din Bucuresti va plac?
                                   
Pe aceeasi tema:5 comentarii

Top: Lacuri din Bucuresti
Sandy
#1 -

Lacul Drumul Taberei

Lacul Drumul Taberei nu a fost transformat niciodata in patinuar. Nu stiu ce surse ai, dar de cativa ani exista patinuarul Drumul Taberei vis-a-vis de parc, pe un teren vilan pe care amplaseaza tot felul de circuri, patinuare si masinarii de distractii.

Despre Lacul Drumul Taberei as putea spune ca e superb seara, cand luminile din parc lumineaza suprafata apei.

Top: Lacuri din Bucuresti
Iza
#2 -

totusi...

patinoar
teren viran

Top: Lacuri din Bucuresti
Sandy
#3 -

Da...va cer scuze

Da Iza. Ai dreptate. Am gresit... La terenul viran am facut o confuzie de termeni...la patinoar a fost o greseala prosteasca.Top: Lacuri din Bucuresti
purplenail
#4 -

ar mai fi

lacul morarilor din parcul morarilor http://wikimapia.org/6838664/ro/Lacul-Morarilor si e destul de ingrijit inn ultima vreme

Top: Lacuri din Bucuresti
mara
#5 -

mi-a placut

m-a ajutat la scoala la geogravarza

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera