Soho

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In Soho, totul vibreaza. Daca aterizezi acolo cu prejudecatile bine stabilite (englezii sunt conservatori, asa si pe dincolo), Londra nu mai seamana cu manualul de engleza. Soho este cartierul londonez plin de pub-uri, cluburi, baruri (unele gay), restaurante, sex-shop-uri, magazine, multe dintre ele neconventionale sau alternative. In Soho e nebunie zi si noapte, strazile si toate locurile in general sunt pline de oameni, zona fiind renumita pentru nightlife.

Soho Soho

Soho este in centrul Londrei, aproape de Regent Street, Oxford Street, Mayfair sau Covent Garden. Se poate spune ca si Cartierul Chinezesc face parte din Soho, ipoteza cu care unii sunt de acord, altii nu.

"Soho nu mai e ce-a fost" spun insa multi. S-a "civilizat" in ultimii zeci de ani. La inceput, aici era o zona agricola, luata de regele Henry al VIII-lea pentru a fi parc regal. Se pare ca numele vine de la un strigat de vanatoare: Soo hooo! Apoi, pamantul a trecut in proprietatea mai multor nobili. Tot aici era si Biserica franceza a hughenotilor, care si-a extins influenta in zona.

Soho Soho

De pe la 1800, aici a devenit un cartier rau famat, cu prostituate si locuri de distractie, dar si cu multi artisti si scriitori ce veneau pentru preturile mici si pentru aerul boem al locului. Povestile spun ca in prima jumatate a secolului 20, pub-urile din zona erau pline de artisti si scriitori care beau toata noaptea.

Soho Soho

In 1972, cand Soho era amenintat cu demolarea si refacerea, s-a infiintat Soho Society, o organizatie ce isi propune  "to make Soho a better place in which to live, work or visit." Aici sunt principiile dupa care se ghideaza.

Chiar daca acum nu mai este chiar un Red Light District autentic, se gasesc totusi o gramada de "locuri de pierzanie". :) Soho e multicultural prin definitie, vezi tot felul de oameni pe strada, de la corporatisti in costum veniti sa bea o bere, gay colorati, pusti zgomotosi pana la prostituate mai mult sau mai putin elegante.

soho

Oricum, Soho e locul unde trebuie sa mergi in Londra atunci cand vrei sa te distrezi sau sa bei o bere buna (recomandam berile din categoria ale). Cu atatea baruri si restaurante, nu ai cum sa nu gasesti ceva care sa-ti placa. In plus, poti da o fuga si prin cartierul chinezesc, unde se mananca excelent (mai ales rata).

Cateva cluburi mai cunoscute sunt Madame Jojos, Punk (unde merg si multe vedete), Sin, Mo Vida sau, daca vreti jazz, puteti merge la Ronnie Scott. La fel de cunoscuta este si Old Compton Street, o strada plina de baruri, multe dintre ele gay.

Cu metroul, ajungi imediat de la statiile Oxford Circus, Piccadilly Circus, Leicester Square sau Tottenham Court Road.1 comentariu

Soho
revo
#1 -

Comentariu nou

Soho Girls - Stripper :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera