Sistem interactiv de informare in pasaj la Universitate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Acum ceva timp iti spuneam cum am vrea sa arate statiile de metrou din Bucuresti si iti povesteam ca dorintele de animal subteran au inceput sa prinda viata, cel putin asa se intampla in Pasajul de la Universitate. Aici, subteranul a devenit spatiu pentru expozitii si loc de modernizare urbana prin diversele bunatati de oras, precum ecranele informative cu sistem de operare touch screen.

Ecrane touch screen Ecrane touch screen

Noi am vizitat ecranele cand erau in fasa si ne tachinau prin prezenta lor inutila (mult timp ecranele acoperite in plastic nu au functionat). De atunci, am tot asteptat ca panourile cu touch screen sa prinda viata. Cand am auzit ca ele sunt functionale am dat fuga in pasaj, dar, surpriza, sintagma "out of order" a fost tot ce-am vazut. Le-am mai dat o sansa ecranelor informative si abia la a doua incercare am avut noroc (un "Aleluia" isi are locul aici).

Cu o atingere magica, panourile cu informatii despre Bucuresti s-au luminat si ne-au aratat calea cea dreapta. Pe ecrane se afiseaza informatii din urmatoarele categorii: transport, trasee, obiective si evenimente. Petrecareti din fire, ne-am infipt degetele direct in butonul de evenimente, dar fix acesta nu mergea. Am tot apasat si niciun eveniment nu ne-a bucurat privirea.

Ecrane touch screen Ecrane touch screen
Ecrane touch screen Ecrane touch screen

Nu-i nimic, am trecut mai departe si ne-am plimbat prin orasul de pe harta interactiva, am verificat sa vedem ce obiective au trecut domnii de la primarie in lista si ne-am improspatat cunostintele in materie de RATB. Informatiile se afiseaza destul de repede, hartile se incarca si ele repejor si e destul de simplu sa te orientezi in spatiul virtual bucurestean.

La fiecare dintre cele 4 panouri erau cativa curiosi sau testeri, asa ca noi. Se pare ca noi am prins am prins o zi buna in care mergeau toate cele 4 ecrane si in care chiar se facuse o scurta coada in care bucuresteni de toate varstele isi asteptau randul la atingeri revelatoare. 

Ecrane touch screen Ecrane touch screen
Inspectam si apoi apasam

Din pacate, destinatarii ideali ai acestor instalatii nu se pot bucura de ele; mai precis, strainii- turistii de pe alte meleaguri- nu au cum sa inteleaga ceva din grairile vizuale ale panourilor pentru ca singura limba disponibila este romana

Chiar si asa, noi ne bucuram ca, incet, incet, ideile si dorintele noastre prind viata si ca vedem cum un loc prin care trecem zilnic devine mai primitor si are noi functionalitati. Ah, si sa nu uitam de proiectiile de pe podea cu un teren de fotbal si o minge pe care o poti misca pana la gloriosul moment al unui gol.

Ecrane touch screen Ecrane touch screen

Din pacate, noi ne-am jucat putin cu panourile si nu am apucat sa-i descoperim toate hibele, dar cum le gasim, ti le spunem si tie. Daca le descoperi tu inainte, spune-ne si noua ce merge si ce nu la noile ecrane touch screen din Pasajul Universitatii.2 comentarii

Sistem interactiv de informare in pasaj la Universitate
CristinaR
#1 -

Engleza

Aha, deci ati cautat si voi in zadar engleza, credeam ca n-am fost eu destul de tech savvy. ;-)

Sa speram ca panourile-minune pot primi software updates fara sa fie demontate cu totul si trimise inapoi in fabrica, si sa speram ca acest update de baza este pe lista "factorilor responsabili"...

Lista de obiective e imensa, ceea ce e si bine si rau - am cautat, de exemplu, Arcul de Triumf, folosit ca emblema pentru categoria Obiective. L-am gasit pe la coada listei, la numarul o suta si mult, dupa mult scrolling obositor. Inteleg ca 'obiectivele' au fost numerotate obiectiv, dupa plasarea geografica, dar poate un pic de subiectivism n-ar fi stricat. De exemplu, sa fie grupate dupa cat de cunoscute sunt, sau lista sa aiba doua-trei niveluri - "Most Wanted", "Less Famous", "See Also". :D

Sistem interactiv de informare in pasaj la Universitate
Petrvs
#2 -

panourile-minune

CristinaR, panourile nu pleacă nicăieri pentru update-uri. Sunt simple panouri de plexiglas pe care se proiectează imagine.:)

Cât despre sugestia ta, probabil mai întâi trebuie să se adune mai multe căutări în baza de date a sistemului informatic pentru a putea clasifica obiectivele ca şi "Most Wanted", "Less Famous", "See Also".

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera